tessa Beeld Yara Brouwer
tessaBeeld Yara Brouwer

PREMIUM

#LOVEMYLIJF: ‘Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, voelde ik me niet meer sexy’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Tessa Tutuarima (33) is diversity and inclusion specialist
Lengte 1.63 m
Gewicht 52 kilo

Waarom in Flair?

“Omdat ik uit mijn comfortzone wil stappen, door mezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Laat ik het proberen, dacht ik. Een keer echt naar mezelf kijken. De shoot markeert voor mij ook het einde van een periode. Na de geboorte van mijn dochtertje, tweeënhalf jaar geleden, gaf ik lang borstvoeding. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, voelde ik me niet meer sexy: mijn lichaam stond in dienst van mijn dochter. Nu ben ik er weer klaar voor om mijn vrouwelijkheid te omarmen en te vieren.”

Gezicht & haar

“Mijn haar is Aziatisch: het valt zoals het valt en krul blijft nooit zitten. Maar het is gezond, groeit snel en ik ben er wel tevreden mee. Dat geldt ook voor mijn gezicht. Voorheen was ik wat onzeker over mijn profiel, vooral over de vorm van mijn neus. Ik ben half Nederlands, half Moluks, met een beetje Chinees en Indonesisch bloed. ‘Wat is je afkomst?’ werd er altijd gevraagd. Nu ben ik blij met mijn unieke look, omdat die iets vertelt over mijn identiteit. En daar ben ik trots op.”

Borsten

“Na anderhalf jaar borstvoeding geven kijk ik met iets meer liefde naar mijn borsten. Ik had voor de zwangerschap een volle A-cup, of een kleine B. Ik had de stille hoop dat de extra vetjes van de zwangerschap daar zouden blijven plakken. Ik heb nu nog minder dan voorheen: een dubbele A-cup. Toch ben ik minder onzeker over m’n boezem. Ik wil ze niet laten vergroten: vanwege de risico’s, maar ook omdat ik mijn lichaam en dus ook mijn borsten heb geaccepteerd.”

Armen & benen

“Van m’n vierde tot achttiende deed ik heel fanatiek aan ballet. Daarna heb ik intensief gesalsadanst. Sinds acht jaar doe ik niets meer, maar ik blijf in shape. Dat komt echt door mijn genen en mijn muscle memory.”

Buik

“Drie weken na de bevalling had ik weer een platte buik en was mijn sixpack weer zichtbaar. Daar heb ik niets voor gedaan. Het is bijna lastig om dat te zeggen, omdat ik weet dat dit voor veel vrouwen niet vanzelfsprekend is. ‘Je zou bijna denken dat je geen kind hebt gekregen,’ hoorde ik vaak.”

Billen

“Tien jaar geleden was ik er echt trots op. Misschien ook omdat ik weinig borsten had. Maar sinds de zwangerschap is alle fut eruit.”

Eindcijfer 8,3

“Objectief gezien vind ik mezelf een mooie vrouw; ik heb niets om over te klagen. Maar m’n billen mogen wel iets strakker. Ik kijk ernaar uit om weer met mijn lichaam aan de slag te gaan. Misschien dansen, maar sowieso met een app voor m’n billen. Even tijd voor mezelf.”

tessa Beeld Yara Brouwer
tessaBeeld Yara Brouwer

Deze #lovemylijf staat in Flair 07-2023. Ook meedoen? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes HofmanYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden