Rowan Linschoten Beeld  Flair
Rowan LinschotenBeeld Flair

#LOVEMYLIJF: ‘Mijn lichaam is een soort kaart met herinneringen’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Rowan Linschoten (28) is bruiloft foto- en videograaf

Lengte 1.87 m

Gewicht 68 kilo

Waarom in Flair?

“Omdat de vrouwvriendelijkheid en positiviteit in Flair me aanspreekt. Ik sta ook helemaal achter body positivity. We hebben zo weinig tijd in het leven: wil je dan naar de goede of de slechte dingen kijken? Mijn vitiligo (een aandoening waarbij de pigmentcellen verdwijnen uit huid en haar, red.) vond ik vroeger wel spannend: krijg ik het in mijn gezicht? Nu de aandoening meer bekend is, vinden mensen het mooi. Ikzelf ook: het maakt me uniek. Mijn vitiligo geeft geen last of pijn. Ik moet me alleen insmeren met SPF factor 50, maar dat is altíjd een goed idee.”

Gezicht en haar 8

“Mijn vriendinnen zeggen dat mijn spirit animal een labradoodle is, omdat ik vaak zo enthousiast ben door m’n ADHD. Ik loop standaard met een glimlach op mijn gezicht. Helaas is een tand verkleurd: als kind dook ik op het randje van het zwembad. Ik heb een beetje pigmentverlies in mijn gezicht, bij m’n ogen. Maar daar zitten ook lachrimpels en die vind ik geweldig.”

Borsten 7,8

“Volgens mij was ik 24 toen ik van cup AA naar A ging. Het is nog steeds niet veel, maar er zit iets. En ik kan alles doen en dragen. Ik zie vriendinnen weleens naar hun borsten grijpen als ze naar de trein rennen. Dat hoef ik niet. Wel draag ik graag push-upbeha’s omdat ik die ronde vorm mooi vind.”

Armen en benen 6,5

“Soms voel ik me als Bambi op het ijs met m’n lange benen. Ik heb mijn kniebanden bij rugby gescheurd, en de angst om ze te bezeren blijft. Ik zou zo graag weer teamsport willen doen, maar dat kan niet. Als ik ze weer scheur, kan ik mijn werk niet doen. De vitiligo zit vooral op mijn handen en ellebogen. Mijn vriend heeft de promise ring erop uitgekozen: een blauw steentje met een wave die erg mooi staat bij de vlekjes.”

Buik 9

“Gisteren heb ik een hele bak Ben & Jerry’s leeg gegeten. Waarom niet? Dat zou ik ook doen als ik geen shoot had. Mijn buik is prima.”

Billen 7

“De Booty Builder is mijn favoriete apparaat. Ik was – tot ik twee jaar geleden Covid en long Covid kreeg – heel fanatiek. Nu zijn mijn billen twee kledingmaten geslonken. Maar ik voel me elke dag sterker en kan niet wachten om mijn billen en conditie weer op te bouwen.”

Eindcijfer 7,7

“Als kind reed ik paard in jeans zonder zadel. Dat werd een blaar op mijn bil en dat is nu een wit plekje. Op mijn heup heb ik er ook zo een, door een riem die te strak zat. En op de plek waar ik ooit mijn hoofd stootte, groeit nu een plukje wit haar. Mijn lichaam is een soort kaart met herinneringen. Waar ik vroeger nog onzeker kon zijn, is de focus verplaatst: het gaat niet om perfectie maar om gelukkig en mezelf zijn, juist met mijn imperfecties. Die maken mij tot wie ik ben.”

Rowan Linschoten Beeld Flair
Rowan LinschotenBeeld Flair

Deze #lovemylijf staat in Flair 18-2023. Ook meedoen? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes Hofman Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden