Saskia Kiekebelt  Beeld Iris Tempelaar
Saskia KiekebeltBeeld Iris Tempelaar

#LOVEMYLIJF: ‘Mijn armen en benen zijn qua spieren stevig, maar de huid wordt slapper’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Saskia Kiekebelt (51) is klassenleerkracht en remedial teacher.

Lengte 1.77 m

Gewicht 60 kilo

Waarom in Flair?

“Als mijn vader vroeger een foto van me maakte, draaide ik me snel om. Ik was echt een onzeker pubermeisje. Mijn moeder zei wel dat ze me mooi vond, maar ja… dat zegt iedere moeder toch tegen haar kind? Na de puberteit stond ik er iets neutraler in, maar ik zit pas sinds een paar jaar echt lekker in mijn vel, letterlijk en figuurlijk.

Ik ben 51 en werk fulltime, en realiseerde me vorig jaar opeens dat ik me nog nooit een dag heb afgemeld omdat mijn lijf me in de steek liet. Sinds mijn kindertijd heb ik bijvoorbeeld nooit meer griep gehad. Deze shoot is dus ook een ode aan mijn gezondheid. Mijn jongste zoon van 22 zei daarover: ‘Je kan het hebben.’ Ik geef toe, vijftien jaar geleden had ik dit niet gedaan, als leerkracht. Maar de maatschappij is veranderd en ik gelukkig ook.”

Gezicht en haar 7

“Ik schrok wel een beetje van mijn oude hoofd bij het zien van de foto’s. Maar ik koester de oneffenheden. Als ik mijn wallen zie, weet ik dat ik het leven te leuk vind om te verslapen. En ja, ik heb rimpels rond mijn mond, omdat ik in mijn leven veel heb gelachen. Ik hoop dat er nog veel rimpels bijkomen en dat ik vrolijk oud mag worden.”

Borsten 7,8

“In een zomerjurkje denk ik: goh, die hadden iets voller mogen zijn. Mijn decolleté is niet zo indrukwekkend. Maar in de sauna voel ik me naakt helemaal op mijn gemak.”

Armen en benen 8

“Ik krijg complimenten over de lengte van mijn benen en daar ben ik ook wel blij mee. Mijn armen en benen zijn qua spieren stevig, maar ik merk dat de huid iets slapper wordt. Dat zal de leeftijd zijn en behalve een bodymilk smeer ik niets. Een scheikundeleraar zei ooit tegen me dat al die dure crèmes uiteindelijk niets bijzonders doen.”

Buik 9

“Daar ben ik het meest trots op, omdat dit mijn eigen verdienste is. Ik heb twee zwangerschappen achter de rug, maar als ik sport, zie je mijn spieren. Vier keer per week zoek ik mijn matje op, om daar een uur oefeningen op te doen. Ook al heb ik geen zin, want uiteindelijk is het ontzettend lekker.”

Billen 8

“In een broek vind ik mijn billen mooi, maar naakt zie ik hier en daar wel putje. Het lingeriesetje voor deze shoot heb ik zelf uitgezocht. Ook de string. Dat zit immers het meest prettig.”

Eindcijfer 8

“Net na mijn tweede scheiding heb ik de tatoeage van een vuurvogel op mijn rug laten zetten. Het was een heftige tijd, maar ik wist: het komt goed, ik herrijs uit de as. Dat heb ik gedaan en ik voel me nu beter dan ooit. Vroeger verstopte ik me het liefst en hield ik vaak mijn mond, omdat anderen het meer waard waren om naar te luisteren. Wat er is veranderd? Een zonnige flirt.

Het besef dat ik er voor mijn leeftijd goed uitzie. En zomaar een complimentje van iemand die bloemen kwam bezorgen. ‘Wat heb je mooie ogen,’ zei hij. Ik ken die hele man niet, maar ik wist dat hij het meende. Ik moest eerst vijftig worden eer ik dat echt wilde geloven…”

Saskia Kiekebelt  Beeld Iris Tempelaar
Saskia KiekebeltBeeld Iris Tempelaar

Deze #lovemylijf staat in Flair 19-2023. Ook meedoen? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Redactie FlairIris Tempelaar

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden