sascha limawael Beeld Yara Brouwer
sascha limawaelBeeld Yara Brouwer

PREMIUM

#LOVEMYLIJF: ‘Mensen zijn soms verbaasd als ze horen dat ik al zes kinderen heb gebaard’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Sascha Limawael (38) werkt als kapper
Lengte 1.57 m
Gewicht “Geen idee, ik heb geen weegschaal”

Waarom in Flair?

“Als moeder van zes kinderen, ik ben zwanger van mijn zevende, wil ik andere vrouwen meegeven dat ze blij mogen zijn met hun lijf, ongeacht hoe ze eruitzien. Ik ben zo blij om vrouw te zijn, om nu voor de zevende keer leven te dragen, dat ik me niet druk maak om hoe mijn lichaam er na de bevalling uitziet. Een beetje gerimpelder waarschijnlijk, maar dat maakt me niet uit.”

Gezicht & haar

“Mijn zus heeft prachtig haar, met krullen. Dat had ik ook wel willen hebben, maar als kapper weet ik dat ik niet mag klagen over mijn lokken. Ik heb moedervlekjes in mijn gezicht, die vroeger voor moeders van vriendinnen een handig herkenningspunt waren: ‘Dus jij bent Sascha,’ zeiden ze. Sinds vijf jaar ben ik ook te herkennen aan mijn kinmarkering. Ik ben Moluks en deze tattoo staat voor ons scheppingsverhaal. De drie lijnen staan voor de drie rivieren waar we vandaan komen.”

Borsten

“Die vind ik geweldig! Ik heb zes kinderen borstvoeding gegeven en ben heel dankbaar dat ik dit heb kunnen doen. De jongste zelfs ruim drie jaar. Ik ben dan ook lief voor mijn borsten en smeer ze regelmatig in met een natuurlijke crème of olie.”

Armen & benen

“Mijn benen zijn sterker dan mijn armen en hebben een mooie vorm. Ook dragen ze me overal naartoe. Misschien kijk ik anders naar mijn lichaam omdat ik een mindervalide dochter heb. Bij haar zit alles erop en eraan, maar haar benen doen het niet. Die van mij wel.”

Buik

“Voor een volle vrouw heb ik een vrij platte buik. Mensen zijn soms verbaasd als ze horen dat ik al zes kinderen heb gebaard. Maar ik eet gezond en sport geregeld. Deze baby wordt mijn zesde keizersnede. Zodra het na de bevalling mag, bind ik een wrap om mijn buik, om te helpen bij het genezen.”

Billen

“Mijn billen zijn vrij groot, dat was vroeger wel een puntje van onzekerheid. ‘Jij hebt echt een dikke reet,’ hoorde ik als kind van klasgenoten. Toen brak Jennifer Lopez door en was een vol achterwerk opeens hip. Nu draag ik zelfverzekerd strakke jeans.”

Eindcijfer 8,6

“Het beeld dat in de media wordt geschetst van het perfecte lijf bestaat niet. Echt niet. Dus ik ben blij met mijn lijf en vooral ook dankbaar dat alles het gewoon doet.”

null Beeld Yara Brouwer
Beeld Yara Brouwer

Ook meedoen?

Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes HofmanYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden