mathiske Beeld Yara Brouwer
mathiskeBeeld Yara Brouwer

#LOVEMYLIJF: ‘Ik twijfelde tussen een auto kopen of mijn borsten laten doen’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Mathiske van der Donk (32) werkt bij een sales support-afdeling en maakt taarten op bestelling
Lengte 1.74 m
Gewicht 96 kg

Waarom in Flair?

“Mijn lijf verdient positieve aandacht. In 2003 had ik een gesprongen blindedarm en lag ik twee weken kunstmatig in coma. Dertien was ik, en die periode was vrij intens. Ook omdat de hormonen door mijn lijf raasden. Ik heb mijn lichaam daarna echt gehaat. Als puber kon ik door alle littekens geen navelpiercing en op mijn vijfentwintigste lukte het niet om op een normale manier zwanger te raken door de verklevingen in mijn buik. Voor mijn dertigste verjaardag kreeg ik van een vriendin een boudoirshoot en dat was het omslagpunt: voor het eerst was ik echt enthousiast over mijn eigen lijf.”

Gezicht & haar

“Mijn haar is vol en ik kan er alles mee doen. Daar ben ik blij mee. Van mijn gezicht moest ik leren houden: ik heb een dopneus, mijn tanden zijn niet recht, mijn lippen niet vol… Maar mijn glimlach is mooi en ik heb sprekende ogen.”

Borsten

“Tien jaar geleden had ik een A-cup. Toen twijfelde ik of ik een auto zou kopen of mijn borsten zou laten doen. Ik was zo getraumatiseerd door alle operaties dat ik een gele cabriolet heb gekocht. Nu heb ik een volle D-cup, dankzij twee zwangerschappen en borstvoeding geven. Ze staan ook mooi, ze doen gezellig mee. Destijds kocht ik de maximale push-upbeha, nu moet ik opletten dat mijn boezem niet ordinair is.”

Armen & benen

“Ik ben trots op de kracht van mijn benen tijdens het hardlopen. Dat doe ik vooral voor mijn conditie en om lekker wijntjes te kunnen drinken. Aan de achterkant zit veel striae, daar doe je niks aan. Maar mijn benen zijn wel gespierd.”

Buik

“Met mijn buik heb ik echt een haat-liefdeverhouding omdat hij over mijn littekens hangt. Ik ben al twaalf keer geopereerd, dus artsen zijn helaas terughoudend met een corrigerende operatie. Gelukkig had ik er tijdens mijn twee zwangerschappen – na een intensief fertiliteitstraject – weinig last van.”

Billen

“Mijn volle derrière was altijd een pluspunt, zeker toen ik nog geen borsten had. Shoppen was wel lastig en ik droeg zelfs herenbroeken vanwege mijn volle heupen, maar nu ben ik er blij mee.”

Eindcijfer 8

“Na heel veel praten met een psycholoog en EMDR-therapie werd ik steeds liever voor mezelf: ik besloot dat ik er mocht zijn. En na de boudoirshoot ben ik mezelf een lekker wijf gaan vinden. Mijn dochters zijn zeven en vier; ik wil ook dat zij van zichzelf houden. Dus ik benadruk vaak hun positieve punten, zoals mooie ogen, lange benen of garnalentenen.”

mathiske Beeld Yara Brouwer
mathiskeBeeld Yara Brouwer

Deze #lovemylijf staat in Flair 1-2023. Ook meedoen? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes HofmanYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden