Carien van Gelder Beeld Yara Brouwer
Carien van GelderBeeld Yara Brouwer

PREMIUM

#LOVEMYLIJF: ‘Ik draag graag strakke broeken om mijn billen te accentueren’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Carien van Gelder (35) werkt als leidinggevende bij Dirk van den Broek
Lengte 1.67 m
Gewicht 55 kilo

Waarom in Flair?

“Ik heb nog nooit zo goed in mijn vel gezeten als de afgelopen paar jaar. Voorheen was ik wat voller, en had ik maat 42. Nu maatje 36. Dat komt omdat ik vijf jaar geleden gestopt ben met de pil. Op Instagram zag ik een oproepje en het leek me eigenlijk wel heel leuk om eens in lingerie te poseren. Vroeger was ik heel preuts, nu niet meer en dat wil ik vieren. En ja, Flair ligt op mijn werk gewoon in het supermarktschap. Dat is misschien een beetje ongemakkelijk, maar voor mij geen reden om het niet te doen.”

Gezicht & haar

“Vroeger kon ik die pluizige bos niet zo waarderen, maar tegenwoordig volg ik de Curly Girl-methode. Via social media heb ik me daar goed in verdiept en er ging een wereld voor me open. Ik gebruik nu crèmes en moisturizers zonder allerlei toevoegingen, waardoor mijn haar niet uitdroogt. En ik ben blij met mijn ogen: die zijn licht en springen er echt uit.”

Borsten

“Omdat ik zo snel ben afgevallen, heb ik wat stevigheid en volume verloren. Voorheen had ik een E-cup, mijn borsten waren best opvallend groot. Nu heb ik een B-cup, die goed bij mijn huidige lichaam past. De huid op mijn boezem is een stuk slapper. Soms denk ik aan een borstlift, maar ze hangen niet echt. Dus waarom zou ik dat dan doen?”

Armen & benen

“Ik zit helemaal onder de sproeten. Sommige mensen vinden dat schattig, ik niet per se maar ik heb ’t maar geaccepteerd. Mijn benen zijn altijd dun geweest, mijn armen nu ook. Stoppen met de pil gaf mijn lijf een kickstart om af te vallen en toen ik iets slanker werd ben ik gaan hardlopen. Dat heb ik jaren gedaan. Toch ben ik een tijd terug gestopt, ik had even geen motivatie meer. Als stok achter de deur heb ik me ingeschreven voor een halve marathon in april. Daar moet ik voor gaan oefenen en ik roep al weken dat ik morgen ga beginnen. Maar ik heb nog even… Mijn armen en benen zijn gelukkig nog wel getoned, ondanks dat ik al maanden niet heb gesport.”

Buik

“Helaas is mijn buik niet langer strak en gespierd sinds ik niet meer hardloop. Ook merk ik het aan mijn conditie: ik ben veel sneller buiten adem. Nee, ik doe geen buikspieroefeningen. Ik moet gewoon weer beginnen met lopen.”

Billen

“Mijn billen zijn een stuk smaller geworden. Van mannen krijg ik vaak complimenten dat ze mooi klein zijn. Ik denk dat ze daarmee compact en rond bedoelen. Ik draag graag strakke broeken, om ze een beetje te accentueren.”

Eindcijfer 7,9

“Pas na mijn dertigste ben ik mezelf aantrekkelijk gaan vinden. Heb ik mijn vrouwelijkheid leren waarderen. Voorheen was ik een muurbloempje dat zichzelf niet knap of aantrekkelijk vond. En toen viel ik dus zeventien kilo af en besloot ik dat ik er mag zijn. Ja, ik vind het jammer dat ik deze mindset niet had toen ik nog voller was. Want ik ben dezelfde persoon, alleen in een kleiner jasje. Ik wil erg graag slank blijven. Ik zit immers pas vijf jaar goed in mijn vel en wil daar ook van genieten.”

Carien van Gelder Beeld Yara Brouwer
Carien van GelderBeeld Yara Brouwer

Deze #lovemylijf staat in Flair 09-2023. Ook meedoen? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes HofmanYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden