marouschka Beeld Yara Brouwer
marouschkaBeeld Yara Brouwer

PREMIUM

#LOVEMYLIJF: ‘Het afgelopen jaar kwam er bijna elke maand een tattoo bij’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Marouschka Heinsma (29) werkt als ggz-verpleegkundige.

Lengte 1.71 m

Gewicht 63 kg

Waarom in Flair?

“Mijn beste vriendin stond onlangs in deze rubriek en zij tipte me om mee te doen. Naast mijn werk als ggz-verpleegkundige doe ik modellenwerk. Dus in lingerie poseren had ik al vaker gedaan, maar niet op deze manier. ”

Gezicht en haar

“In de periode van deze shoot had ik knalrood haar. Dat maakte mijn gezicht hard en op mijn werk vonden ze het heel heftig. Ook omdat ik vaak in het zwart gekleed ga met donkere make-up. Van nature ben ik asblond en grijs, maar ik heb het inmiddels ginger geverfd. Dat maakt me wat zachter.

Naast mijn oor en op mijn wang ben ik getatoeëerd, ook heb ik tattoos in mijn nek en op mijn achterhoofd. Ze hebben geen speciale betekenis. Ik ben naar een tattoo artist gestapt en zei: ‘Leef je uit.’”

Borsten

“Daar ben ik heel tevreden mee. Ze passen goed bij mijn lijf. De nek-tattoo loopt door naar mijn borsten. Heel subtiel en ik krijg er vaak complimenten over. Ook heb ik mijn tepels laten tatoeëren.”

Armen en benen

“Drie keer per week ga ik naar de sportschool voor krachttraining. Omdat ik het belangrijk vind om in shape te blijven, maar vooral ook om sterk te blijven voor mijn werk. Soms moet ik namelijk fysiek ingrijpen bij crisissituaties. Sinds ik sport, voel ik me beter en soepeler. Mijn benen waren van nature al heel slank. En grappig, die worden nooit bruin in de zon.”

Buik

“De ochtend voor de shoot heb ik niet ontbeten, zodat ik een platte buik zou hebben. Maar als ik stress heb, of iets verkeerds heb gegeten, zet mijn buik op. Dat maakt me onzeker, al is dat wel minder geworden sinds ik ook mijn buik heb laten tatoeëren. Ik zeg vaak dat ik geen kinderen wil, maar dat is voor een deel uit zelfbescherming. Door ontstekingen in mijn baarmoeder weet ik namelijk niet of dat zal lukken. Maar als ik ooit zwanger raak, bestaat de kans dat de roos op mijn onderbuik verlept. Het zij zo, daar kan ik me dan echt niet druk om maken.”

Billen

“Ik had gewild dat ze wat groter waren. Vroeger had ik niks. Nu wel, maar daar heb ik hard voor getraind. Je kunt echt billen kweken in de sportschool.”

Eindcijfer 7,7

“Het afgelopen jaar heb ik bijna eke maand een tattoo laten zetten. En ja, dat kost geld: tot nu toe zo’n tienduizend euro. En ik kijk alweer verder naar volgende projecten zoals m’n buik, rug en knie. Mijn wens is om elk plekje op mijn lijf te bedekken. Ik denk dat ik dat doel op mijn veertigste behaal…”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Ook meedoen?

Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes HofmanYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden