charelle  Beeld Yara Brouwer
charelleBeeld Yara Brouwer

PREMIUM

#LOVEMYLIJF: ‘Als mensen in mijn ogen kijken, zie ik dat ze een connectie of herkenning voelen’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Charelle Fräser (34) organiseert retreats en maancirkels en is coach voor vrouwen
Lengte 1.71 m
Gewicht 65 kg

Waarom in Flair?

“Ik was 36 weken zwanger van de tweede toen mijn man en ik uit elkaar gingen. Hij had direct een andere vrouw, waardoor ik me afvroeg of ik niet mooi genoeg was. Voorheen was mijn lichaam – ik werkte als sportinstructeur – mijn visitekaartje. Maar na twee kinderen in één jaar en langdurige borstvoeding, was mijn lijf anders. Nu, drie jaar later, kan ik zeggen dat mijn lichaam goed is zo, ook al ben ik minder strak. Vandaar deze fotoshoot: ik hoop andere vrouwen te inspireren.”

Gezicht en haar

“Mijn vader is native Surinaams Creools. Daar ben ik blij mee; mijn huid is net wat dikker en ik heb een volle bos haar. Ook ben ik blij met mijn ogen. Als mensen in mijn ogen kijken, zie ik dat ze een connectie of herkenning voelen.”

Borsten

“Ik weet nog dat ik, verdrietig door de breuk, een breakdown kreeg toen ik bij mijn vader was. Ik riep uit dat ik een moederlijf had met slappe borsten en dat ik me niet meer sexy voelde. Mijn vader schrok en bood aan me hoe dan ook te steunen. Ook financieel. Hij oordeelde niet, maar zei dat als ik dacht dat ik gelukkiger zou worden met nieuwe borsten, hij me wilde helpen. Dat gaf mij de ruimte om na te denken: wil ik dat wel? Het antwoord bleek nee. Ik wilde niets aan mijn lichaam veranderen, behalve dan dat ik mezelf in dit nieuwe lijf zou accepteren.”

Armen en benen

“Op mijn armen heb ik de namen van mijn boys laten tatoeëren, Noxx en Ace. Ook de zwaluw is symbolisch: ik moest de jongens loslaten, omdat ze vijf dagen per week bij hun vader zijn. Zwaluwen vliegen ver en vrij, maar komen altijd veilig thuis. En dat ben ik, het thuis voor mijn zoons.”

Buik

“Mijn buik is mijn graadmeter: ben ik goed in shape? Of moet ik wat meer trainen? Ik voel ook erg met mijn buik: het is een veilige intuïtieve haven, die ik kan vertrouwen. Tijdens mijn zwangerschappen masseerde ik de baby in mijn buik elke avond met lavendelolie. Ik denk dat dit, en de goede genen, heeft geholpen om de huid van mijn buik mooi te houden.”

Billen

“Als je kijkt naar het schoonheidsideaal, denk ik: ga weer squatten! Ik vind volle en ronde billen mooi, zeker omdat ik kleine borsten heb. Maar oefeningen doen is er bij ingeschoten de laatste tijd.”

Eindcijfer 8,1

“Ik sta weer open voor een interessante man. Voorheen trok mijn uiterlijk veel aandacht en werd ik minder gehoord. Nu is dat anders. Met mijn nieuwe zelfvertrouwen merk ik dat mannen me waarderen om wie ik ben. Daardoor kan ik me juist beter sensueel overgeven.”

charelle Beeld Yara Brouwer
charelleBeeld Yara Brouwer

Ook meedoen?

Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes HofmanYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden