chantal Beeld Yara Brouwer
chantalBeeld Yara Brouwer

PREMIUM

#LOVEMYLIJF: ‘Als ik zwaai, hangen er kipfiletjes aan mijn armen. Ach, het is wat het is’

Elke week showt een lezeres haar lijf en vertelt ze waar ze blij én minder blij mee is.

Chantal Wijbenga (38) is huismoeder en heeft drie kinderen
Lengte 1.73 m
Gewicht “Volgens mij rond de 104 kilo”

Waarom in Flair?

“Ik ben heel onzeker geweest over mijn lichaam, heb veel diëten uitgeprobeerd, maar werd er uiteindelijk alleen maar ongelukkig van. Ik heb een dochter van zestien, met curves. Ik wil haar laten zien dat ik er mag zijn, en zij dus ook. Ik vind het wel spannend dat Nederland me in lingerie ziet, maar ik denk ook: kom maar op! Iedereen mag weten hoe ik eruitzie.”

Gezicht & haar

“Die paar grijze haren vind ik niet erg. Wel vervelend vind ik de pigmentvlekken op mijn wangen en boven mijn mond. Ik ben half-Indonesisch en de meeste Indische vrouwen in mijn familie hebben er last van. Het irritante is, je doet er niets tegen. In de zomer vallen ze meer op en krijg ik ook opmerkingen over ‘die vlek’ of ‘die snor’. Voorheen droeg ik altijd dekkende foundation, maar ik heb geen zin meer in die dikke laag make-up. Ze horen nu eenmaal bij me.”Borsten“Nee, ze zijn niet meer zo vol als vroeger, ook omdat ik mijn oudste borstvoeding heb gegeven. Ik ben niet het type dat met haar boezem pronkt, maar in de zomer wil ik mijn borsten accentueren. Zeker in bikini vind ik het fijn als zij meer aandacht krijgen dan mijn buikje.”

Borsten

“Nee, ze zijn niet meer zo vol als vroeger, ook omdat ik mijn oudste borstvoeding heb gegeven. Ik ben niet het type dat met haar boezem pronkt, maar in de zomer wil ik mijn borsten accentueren. Zeker in bikini vind ik het fijn als zij meer aandacht krijgen dan mijn buikje.”

Armen & benen

“Als ik zwaai, hangen er kipfiletjes aan mijn armen. Ach, het is wat het is. Mijn man deed mee aan Sterkste Man-wedstrijden. Iedereen is daar helemaal afgetraind, de vrouwen van die heren ook. Wat zullen ze wel niet van mij denken, dacht ik.

Met veel moeite viel ik vijf kilo af, maar ik werd er ongelukkig van. Ik was alleen maar bezig met voeding en dacht: voor wie doe ik dit eigenlijk? Voor mezelf of voor de mening van anderen? Ik ben daarom gestopt met lijnen en plaatste de tattoo Never forget to love yourself op mijn arm. Als boodschap aan mijn dochter en als een reminder voor mezelf.”

Buik

“Met mijn buik ben ik het minst blij: die is slap en hangt. Ik noem ’m mijn buidelzak, die ik heb overgehouden aan drie zwangerschappen. Daar moet ik het mee doen. Een mommy make-over wil ik niet, omdat ik ook weet dat mijn lichaam zo – inclusief de minpuntjes – goed is en gezien mag worden.”

Billen

“Voorheen droeg ik vaak oversized shirts om mijn buik te verbergen en die vielen ook over mijn billen. Nu niet meer. Natuurlijk heb ik een paar putjes, maar ik ben blij met de vorm van mijn billen.”

#LOVEMYLIJF

Vorige deelnemer

Eindcijfer 7

“Ik ben geen stoeipoes, maar ik kan wel meer ontspannen en genieten. Meer mezelf zijn, ook in bed. Voorheen was ik me te bewust van alles wat bungelde en moest het licht uit. Ik denk dat ik een leukere echtgenote ben, omdat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen.”

chantal Beeld Yara Brouwer
chantalBeeld Yara Brouwer

Deze #lovemylijf staat in Flair 2-2023. Ook meedoen? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl, met als onderwerp ‘Love my lijf’.

Agnes HofmanYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden