Klein, maar fijn: omarm je (itty bitty) boobs Beeld Getty Images
Klein, maar fijn: omarm je (itty bitty) boobsBeeld Getty Images

Klein maar fijn: zo omarm je jouw (itty bitty) boobs

Klein, groot, hangend of juist perky: borsten zijn er in allerlei soorten en maten en ze zijn allemaal mooi. Toch kan het dat je (als je kleine borsten hebt) soms verzuchtend naar je vriendinnen met een maatje meer kijkt. En dat is zonde, want als member van de itty-bitty-titty community ben je soms, dankzij je kleine boobs, juíst in het voordeel.

Laten we voorop stellen dat alle borsten, groot én klein, prachtig zijn. Het verknipte schoonheidsideaal kan echter roet in het eten gooien wat jouw zelfbeeld betreft. Maar geen zorgen, want we’ve got your back!

Croptops

Hoewel het seizoen bijna daar is, vinden vrouwen met kleine borsten het vaak een stuk comfortabeler om croptops te dragen dan vrouwen met grote borsten. Je boobs laten zich immers een stuk minder snel zien, wat nog weleens kan gebeuren met zo’n relatief kort stukje stof, waardoor het gemakkelijker kleedt – en ook nog eens heel classy staat.

Sporten

Als vrouw met kleine borsten zal je weinig last hebben van die twee vriendinnen boven je buik, die alle kanten opvliegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je over het algemeen weinig tot geen last van je rug zal ervaren, als gevolg van je grote borsten (want die heb je dus niet), maar maakt ook sportactiviteiten minder intensief en daarmee een stuk toegankelijker.

Dutjes op je buik

Niet veel mensen vallen onder de categorie ‘buikslapers’, maar geloof het of niet: ze zitten er tussen. Misschien ben je er zelf wel een, want vrouwen met kleine borsten slapen vaker op hun buik dan vrouwen met grote boobies. Waarom dit is, weten we niet, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat er simpelweg ‘minder te pletten’ valt. Heb jij even mazzel!

Geen bh nodig, wel meer keuze

Voor vrouwen met kleine borsten is het dragen van een bh vaak geen must en dus meer een optie. Sommige vrouwen kiezen er dan ook voor om niet elke dag een bh te dragen. Wil je als vrouw met kleine borsten toch graag ‘gewoon’ een bh dragen, dan is er veel keuze. Het vinden van een bh is voor vrouwen met kleine borsten namelijk een stuk makkelijker en nog goedkoper ook. Ga bijvoorbeeld eens voor een leuke bralette, want die zijn heus niet alleen voor vrouwen met grote jetten.

Borsten zelf checken op borstkanker? Zó pak je dat het beste aan

“Het kost maar 3 minuten”

Geen hangborsten

Hoewel wij er dus van overtuigd zijn dat alle borsten prachtig zijn, vinden veel vrouwen het zowel vanuit fysiek als esthetisch aspect vervelend om ‘hangborsten’ te hebben. Als vrouw met een kleine voorgevel zal je dit niet zo snel ervaren, want of je het nu rechtsom- of linksom keert: er is gewoon niet zoveel vetweefsel op jouw borst te vinden, dat zou kunnen gaan hangen.

Meer bedplezier

Onderzoek heeft uitgewezen dat grote boobies tot wel 24% minder gevoelig zijn dan kleine borsten. Je kleine cup is dus gemakkelijker te stimuleren tussen de lakens. Nou, weet je dat ook weer. Enjoy!

Fabienne KamphuisGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden