Influencer Lotte van Eijk over dik zijn: ‘Doe lekker je ding en leef je leven in het lichaam dat je hebt’

Lotte van Eijk Beeld VPRO
Lotte van EijkBeeld VPRO

In de nieuwe show Nadia bespreekt Nadia Moussaid met gasten en publiek dagelijks één onderwerp met als doel meer begrip te creëren voor ieders standpunten. Woensdag ging de aflevering over hoe het is om dik te zijn.

Influencer Lotte van Eijk, influencer Mayra Louise de Wilde en zangeres Carina Fernandes waren te gast om te praten over hun ervaringen als dikke vrouwen.

Dik tevreden

Waarom bestaat er een afkeer van dikke mensen? En wat doet het met je als je continu te horen krijgt dat je niet goed genoeg bent? De gasten bij de talkshow zijn allemaal dik en worden hun hele leven al geconfronteerd met vooroordelen; je bent ongezond, lui of je eet gewoon te veel. De drie vrouwen vertellen hoe het is om dik te zijn in een maatschappij die dun nog steeds als de norm ziet en dik zijn als iets slechts.

Model en influencer Lotte van Eijk: “Er is niet maar één soort schoonheid. Ik heb me vroeger altijd lelijk gevoeld en op een gegeven moment kwam ik erachter dat dit helemaal niet waar is. Dit moet ik iedereen laten weten: dat je lekker je eigen ding mag doen en mag leven in het lichaam dat je hebt. (...) Ik leef m'n leven, in plaats van me te schamen voor wie ik ben. (...) Het is mijn leven en niemand heeft daar iets over te vertellen.”

Een deel van de aflevering kun je hierboven en hieronder bekijken en de rest van de aflevering kun je terug kijken via NPO Start.

Nadia is elke dag om 19u te zien op NPO 1 en alle uitzendingen zijn terug te kijken zijn op NPO Start?

Bron: VPRO

Merel DuitVPRO

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden