Zó richt je een kleine woonkamer in Beeld
Zó richt je een kleine woonkamer in

Zó richt je een kleine woonkamer in

Eten, televisie kijken, family time, studeren: in de woonkamer breng je veel tijd door. Hoe richt je zo’n ruimte slim in als deze niet zo groot is?

Flair samen met IKEA

Kim Wolthof is Interior Designer bij IKEA en jurylid van het nieuwe tv-programma Designdroom. Ze is altijd op zoek naar inspirerende ideeën en slimme woonoplossingen. Wist je bijvoorbeeld dat het aanbrengen van verticale lijnen een ruimte groter doet lijken? Dit doe je bijvoorbeeld met gordijnen van plafond tot vloer. Nog vijf verrassende tips van een prof:

1. Spelen met lijnen

Een hele uitdaging, zeker als je kinderen hebt: waar laat je al je spullen? Tip: ga de hoogte in met kasten. Voilà: extra opbergruimte en de ruimte lijkt groter. Kies bij voorkeur voor een smalle kast tegen de wand. En heb je er weleens aan gedacht dat je een kast ook prima als roomdivider kunt gebruiken?

2. In de mix

Gebruik zowel open als gesloten opbergmeubels van bijvoorbeeld EKET. Als je onderaan dichte elementen en bovenaan open elementen gebruikt, lijkt er meer ruimte te ontstaan. In de open kasten (met planken) verzamel je persoonlijke spulletjes voor een levendig interieur.

3. Likje verf

Zin in een nieuwe kleur op de wand? Schilder direct het grote meubel tegen de wand in dezelfde kleur mee. Hierdoor valt het meubel weg tegen de achtergrond en lijkt ze minder ruimte in beslag te nemen. Verrassend, toch?

4. Geheim plekje

Daar sta je dan, in een woonwinkel vol meubels... Tip: kies voor een bank die bestaat uit modules en voor meubels met opbergruimte. Zo is de VIMLE bankenserie naar wens samen te stellen en bieden bepaalde modules extra opbergruimte.

5. Stapelen maar

Stapelbare elementen, zoals krukjes, zijn dé oplossing voor een kleine woonruimte.

Gemakkelijk te pakken als er bezoek komt en ook snel weer op te bergen. En, te gebruiken als bijzettafeltje!

null Beeld

Designdroom

Wil jij nog meer tips en inspiratie opdoen voor jouw woonkamer? Kijk dan naar het nieuwe tv-programma Designdroom. In het programma strijden zes designers om de titel ‘beste interieurdesigner van Nederland’. Ze pakken woondilemma’s aan met handige woonoplossingen. Voor iedereen die van wonen, inrichten en slimme woonoplossingen houdt. Op woensdag 30 augustus om 21.30 uur zendt SBS6 de eerste aflevering uit. Presentatie: Jeroen van der Boom.

null Beeld
Flairathome

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden