Heeft jouw hond al een APK gekregen? Beeld
Heeft jouw hond al een APK gekregen?

Heeft jouw hond al een APK gekregen?

Lekker met z’n tweeën buiten wandelen, samen spelen... Een hond in huis zorgt voor veel gezelligheid. En natuurlijk wil je dat hij gezond is en blijft. Deze tips helpen.

Flair samen met OHRA

Veranderingen zijn een signaal

Of je hond gezond is, kun je zelf al goed zien. Ziet zijn vacht er gezond en glanzend uit? Zijn er geen kale plekken of schilfers te vinden? Bekijk ook zijn ogen en oren goed. De ogen en oren van de hond moeten schoon zijn. Ook het gebit van een hond vertelt veel over zijn gezondheid. Krijgt het tandvlees een andere kleur of ruikt hij minder fris? Dan is het handig om dat te laten nakijken bij de dierenarts.

Tijd voor de APK

Net zoals wij regelmatig naar de tandarts gaan, zo verstandig is het om met je hond elk jaar naar de dierenarts te gaan. Tijdens dit bezoek onderzoekt de arts de conditie van je huisdier. Het is ook het moment van belangrijke vaccinaties, behandelingen tegen wormen of andere anti-parasitaire behandelingen. Door dit soort controle-momenten zorg je met je dierenarts voor een goede gezondheid van je hond. En mocht er iets mis zijn, dan ben je er snel bij. Ga dus met je hond jaarlijks op bezoek bij de dierenarts en zorg dat de vaccinaties tijdig herhaald worden. Mocht er iets ernstigs zijn, met een huisdierenverzekering sta je niet opeens voor hoge kosten.

Zes voedingsstoffen Waar let je op bij een gezonde voeding? In het algemeen zijn er zes voedingsstoffen die je hond binnen moet krijgen: eiwitten, vetten en oliën, mineralen, vitaminen, koolhydraten en water. Het lijkt soms makkelijk om je hond met de pot mee te laten eten, maar honden kunnen niet alle stoffen uit ons eten verdragen. Wist je dat een klein stukje chocola voor een hond zelfs dodelijk kan zijn?

null Beeld

if (typeof Consent != 'undefined' && Consent.has_optin('ads')){

(function() {

var base_url = " https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=191241&ADFPageName=RTpixel%20Flair%20artikel%201%20HOND%201%2004.04.2017&ADFdivider=|";

var img = new Image(0,0);

img.src = base_url;

})();

}

if (typeof(Consent) != 'undefined' && Consent.has_optin('interests')) {

var i = new Image();

i.src = 'https://track.adform.net/adfserve/?bn=17056187;1x1inv=1;srctype=3;ord=[timestamp]';

}

Flairathome

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden