Dit zijn de voordelen van afvallen met hulp van een app Beeld
Dit zijn de voordelen van afvallen met hulp van een app

Dit zijn de voordelen van afvallen met hulp van een app

Had jij je voorgenomen om te werken aan een gezondere levensstijl in het nieuwe jaar? En hoe gaat het nu? Als je wel wat hulp kunt gebruiken, denk dan eens aan een app. Dat werkt motiverend en je kunt er van alles in bijhouden.

Als je succesvol wit afvallen, moet het creëren van een gezonde levensstijl eigenlijk je doel zijn. Want goed slapen, voldoende bewegen en de juiste mindset, zijn net zo belangrijk als het juiste eetpatroon. Het hangt allemaal met elkaar samen. In de app van WW (Weight Watchers heruitgevonden) kun je deze vier aspecten goed bijhouden en krijg je hulp in de vorm van tips en video’s. We nemen de vier pijlers even met je door.

#1 gezonde voeding

Twee ons groenten, twee stuks fruit. Zo ver kom jij vast ook nog wel. Maar er valt nog zo veel meer te leren over gezonde voeding. In de app van WW vind je meer dan 4000 gezonde en lekkere recepten, onder andere van Miljuschka. Dat helpt je alvast een eind op weg. Verder maakt de app op basis van jouw persoonlijke gegevens en doelstellingen, een plan op maat. Alles wat je eet, houd je vervolgens bij in een persoonlijk eetdagboek. Hier zie je ook hoeveel SmartPoints je nog hebt, maar daar praten we je verderop over bij.

#2 voldoende bewegen

Hoe minder je beweegt, hoe minder je kunt eten zonder aan te komen. Je verbrandt dan immers niet veel. Tijd voor actie! Heb jij een activity tracker, zoals Fitbit, dan kun je die koppelen aan de WW app. Zo houd je automatisch bij hoeveel je beweegt en verdien je FitPoints. Om je in beweging te krijgen, vind je in de app meer dan 250 beweeg- en workoutvideo’s. De video’s en oefeningen zijn gemaakt in samenwerking met Sabine Appelmans, WW Beweegcoach & voormalig professioneel tennisspeelster.

#3 de juiste mindset

Headspace is een van de meest populaire apps voor geleide meditaties. WW werkt samen met Headspace en je kunt dan ook allerlei meditatiesessies volgen in de app. Maar er is meer hulp voor je geest. Zo geeft WW Mindset Coach & voormalig olympisch tennisster Dominique Monami tips voor een positieve mindset en vind je in de app allerlei artikelen, video’s en audiofragmenten op het gebied van mindfulness. Je ervaringen delen met anderen kan ook, wel zo fijn in tijden van corona.

#4 voldoende slaap

Tot slot slapen, zo belangrijk! Als je slaapt herstelt je lichaam en is het de volgende dag weer opgeladen en sterk. Bovendien ben je na een goede nachtrust eerder geneigd gezonde keuzes te maken dan na een gebroken nacht of als je te laat naar bed bent gegaan. In de app van WW kun je je slaap bijhouden en je zo bewuster worden van je slaappatroon.

Kies een vast weegmoment

Naast een eetdagboek en een slaap- en bewegingstracker, kun je in de WW app ook bijhouden hoeveel water je drinkt en zie je je gewichtsverloop. Het slimste is om voor het bijhouden van je gewicht een vast weegmoment in de week te kiezen.

Holistische kijk op afvallen

De WW app is onderdeel van het nieuwe mijnWW+® programma (en kreeg trouwens al meer dan 500.000 5-sterren recencies!). Hierin combineert WW een persoonlijke aanpak met een holistische kijk op afvallen. Daarom begint elk traject met een persoonlijke beoordeling, waarin wordt gekeken naar jouw voedingsvoorkeuren, activiteitenniveau, slaapgewoonten en levensstijl. Hieruit rolt een persoonlijk actieplan dat inzicht geeft in jouw algehele welzijn.

SmartPoints® waarden en ZeroPoint™ voedingsmiddelen; wat zijn dat?

WW werkt met zogenaamde SmartPoints® waarden. Hoe meer verzadigde vetten en suiker er in een voedingsmiddel zit, hoe hoger de SmartPoints waarde. Op basis van je leeftijd, gewicht, lengte en geslacht krijg je een persoonlijk SmartPoints ‘budget’ dat je mag besteden aan eten en drinken. Daarnaast werkt WW met ZeroPoint™ voedingsmiddelen, producten met goede voedingsstoffen en een hoog verzadigingsgehalte. Voor deze producten hoef je geen SmartPoints waarden te rekenen. Lekker van genieten dus!

Commerciële Redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden