9 slimme opbergtips voor in het washok Beeld
9 slimme opbergtips voor in het washok

9 slimme opbergtips voor in het washok

Wasgoed wegwerken is misschien niet de allerleukste bezigheid, maar het moet toch gedaan worden. Hoe maak je het omtoveren van bergen vieze kleding naar mooie schone stapels plezieriger? Door het washok om te bouwen tot een praktisch ingedeelde én veilige ruimte. En dat doe je zo.

Flair samen met Ariel Safety

  1. Creëer meer (opberg)ruimte rondom je wasmachine met een paar planken. Zeker met kleine kinderen thuis is dit een vereiste, zodat je wasmiddel hoog, gesloten en uit het zicht kunt opbergen. Het gebeurt helaas nog te vaak dat kinderen stuiten op een wasmiddelcapsule en die aanzien voor een snoepje. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
  2. Geen ruimte voor hoge planken? Bewaar het wasmiddel in een gesloten kast met een kinderslot. Voor een prikkie verkrijgbaar bij de bouwmarkt of online.
  3. Laat wasmiddel altijd in de originele verpakking zitten. Mocht er iets gebeuren, dan heb je de verpakking zo bij de hand, waarop staat hoe je moet handelen bij een ongeval.
  4. Zorg ervoor dat naast het wasmiddel steevast een schoonmaakdoekje ligt. Wasmiddel gemorst? Dan kun je het meteen schoonmaken, zodat kinderen en huisdieren er niet mee in aanraking komen.
  5. Niet mooi, maar wel effectief tegen nieuwsgierige kleine bengels in huis: plak een schadelijke stoffen-sticker op de kast met wasmiddel. Je-weet-wel, zo’n geel driehoek met daarin in een zwart kruis.
  6. Print deze checklist uit en hang het A4’tje in een mooie lijst naast de wasmachine. Handig bij ongevallen en omdat het in een fotolijstje hangt, lijkt het op een poster. Een win-win!
  7. Berg losse spullen zoals wasnetjes en maatschepjes op in bakken of dozen. Die je persoonlijk hebt gemaakt met leuke stickers en printjes, om de boel op te vrolijken.
  8. Al is de ruimte nog zo klein, een vloerkleed maakt de plek gezelliger. En het is ook veel aangenamer voor je voeten dan een koude betonvloer bijvoorbeeld.
  9. Tot slot: maak een apart bakje voor eenlingsokken die op de een of andere manier vaak zonder hun wederhelft de machine uit komen. Bewaar ze in het bakje totdat ze weer compleet zijn.

Kijk voor meer informatie over het veilig opbergen van wasmiddel op keepcapsfromkids.eu.

if (typeof Consent != 'undefined' && Consent.has_optin('ads')){

(function() {

var base_url = "http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=23657892&PluID=0&ord=%n&rtu=-1";

var img = new Image(0,0);

img.src = base_url;

})();

}

Commerciële Redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden