7 tips voor een mooie glimlach! Beeld
7 tips voor een mooie glimlach!

7 tips voor een mooie glimlach!

Nu de nog steeds zomer in volle gang is, is niets zo lekker dan met een ijskoud drankje op een terrasje in de zon zitten. Maar wist je dat juist dat lekkere glas frisdrank of vruchtensap een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van tanderosie? Gelukkig hebben we tips zodat je een stralende glimlach kunt houden!

Flair in samenwerking met Sensodyne

De zure waarheid

Frisdranken en vruchtensappen zoals appelsap, icetea of sprite spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van tanderosie. In veel van deze dranken zitten namelijk ‘verborgen’ zuren die de beschermende glazuurlaag op je tanden aantasten. De toegevoegde suiker of zoetstof zorgt ervoor dat de hoge zuurdosis niet opvalt. Hoe iets smaakt zegt weinig over of iets zuur is. Suiker, zoet -en smaakstoffen maskeren zuur namelijk. Ook zure voedingsmiddelen zijn veroorzakers van tanderosie. Met name zuur fruit. Daarnaast zijn veel levensmiddelen aangezuurd met bijvoorbeeld azijn- of citroenzuur, wat ook niet voordelig is voor je tanden.

Help! wat nu?

In het beginstadium merk je weinig van tanderosie. Dit kan namelijk iedereen overkomen. Het glazuur van je tanden en kiezen wordt dunner en dat komt ook niet meer terug, maar ook het uiterlijk van je gebit verandert. Je tanden worden geler, gevoeliger en ze kunnen ook kleiner worden. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!

7 tips om tanderosie te voorkomen

  • Vervang frisdrank en vruchtensappen zoveel mogelijk door water en melk of gewone thee zonder suiker of leng het aan met water
  • Zorg ervoor dat zuurhoudende voeding of dranken zo min mogelijk in contact komen met je tanden door bijvoorbeeld met een rietje te drinken
  • Slik je drankje bij voorkeur zo snel mogelijk door
  • Geen zure consumpties innemen vlak voor het naar bed gaan
  • Stimuleer de aanmaak van speeksel door te kauwen op suikervrije kauwgom; speeksel heeft een neutraliserende werking
  • Beperk bij voorkeur het aantal eet- en drinkmomenten tot maximaal 4 per dag
  • Poets tweemaal per dag met Sensodyne Proglasur

Betere bescherming met Sensodyne Proglasur

Proglasur is een fluoride tandpasta die helpt de sterkte van tandglazuur weer op te bouwen, voor sterke, witte tanden. Bij elke poetsbeurt dringen de Proglasur-mineralen diep in het glazuuroppervlak van je tanden en wordt je glazuur effectief verhard en versterkt. Hierdoor wordt je gebit gezonder, sterker en beter beschermd tegen zuren. Ook helpt de tandpasta voorkomen dat het glazuur verder oplost. Door tweemaal daags je tanden te poetsen met Sensodyne Proglasur kom je al een heel eind en kun je je glazuur helpen beschermen tegen tanderosie.

Gun jezelf een stralende lach en geef je gebit nét dat extra beetje aandacht!

Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden