Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Royal > Overleden koningin Elizabeth staat prachtig op voorpagina’s van kranten: ‘Onze harten zijn gebroken’

Overleden koningin Elizabeth staat prachtig op voorpagina’s van kranten: ‘Onze harten zijn gebroken’

Overleden koningin Elizabeth staat prachtig op voorpagina’s van kranten: ‘Onze harten zijn gebroken’

Donderdagavond werd bekend gemaakt dat koningin Elizabeth op 96-jarige leeftijd is overleden in Balmoral castle in Schotland. Nu draaien de voorpagina’s van kranten nog maar om één ding: de dood van deze bijzondere Queen. 

Koningin Elizabeth wijdde zeventig jaar van haar leven aan het Britse rijk en was geliefd bij de mensen. De krantenkoppen spreken vandaag ook lovend over de koningin, en met paginagrote afbeeldingen wordt haar leven herdacht.

Gebroken harten

The Daily Mail heeft een oud portret van de koningin op de voorpagina: op haar hoofd een prachtige tiara, gekleed in een roomwitte jurk. “Onze harten zijn gebroken. Het lijkt gewoon zo onvoorstelbaar. Dat de meest wijze en standvastige vrouw, ons licht in de donkerste nachten, er niet meer is.” Schrijft de krant op Twitter.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Onvervangbaar

De Australische krant Herald Sun heeft een stralende foto van de Queen op de voorpagina gezet.

Begin en eind

In Frankrijk heeft de krant Libération het voor- en achterblad gewijd aan koningin Elizabeth: op de voorpagina een oude zwart-wit foto, op de laatste pagina zien we de Queen met haar rug naar ons toegekeerd.

Lees ook
10 wijze uitspraken van Queen Elizabeth: ‘Rouw is de prijs die we betalen voor liefde’

Thank you

The Mirror houdt het simpel met een ietwat sombere foto. Het zijprofiel van de Britse koningin steekt prachtig af tegen de zwarte achtergrond van de voorpagina. De tekst is kort maar krachtig: “Dankjewel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail, NOS, ANP | Beeld: Getty Images