Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Royal > Dít zijn de mooiste gele outfits van koningin Máxima

Dít zijn de mooiste gele outfits van koningin Máxima

Dít zijn de mooiste gele outfits van koningin Máxima

We zijn van koningin Máxima gewend dat ze er altijd stijlvol uitziet. Ze maakt altijd indruk met haar prachtige outfits tijdens werkbezoeken of publieke optredens. Onze koningin heeft zo ongeveer alle kleuren van de regenboog wel eens aan gehad. Maar speciaal voor Pasen hebben we haar mooiste gele outfits op een rijtje gezet. 

Geel en Pasen

Vaak wordt de gele kleur geassocieerd met de zon en de lente, maar ook staat geel voor een nieuw begin. De kleur stemt positief en vrolijk. Geel wordt ook vaak geassocieerd met het Christendom, en dan vooral tijdens Pasen. De gele kleur staat in dit geval voor het licht, maar ook voor verraad en afgunst, zoals dat wordt vertelt in het Paasverhaal.

De mooiste gele outfits van Máxima

We weten inmiddels dat bijna iedere kleur goed staat bij onze koningin. Ze draagt dan ook vaak kleurrijke outfits. Zo ook de gele kleur, dit komt vooral door haar donkerblonde haar en bruine ogen. Inmiddels heeft ze al vaker een vrolijke gele outfit gedragen. Bijvoorbeeld op 14 december 2018 tijdens de naamgevingsceremonie van het baggerschip VOX Amalia in Rotterdam.

Strak in het pak

Dit gele pak van de Zara is een van Máxima’s favoriete outfits. Ze heeft het twee keer gedragen. De eerste keer in 2019 en vervolgens nog een keer een jaar later in 2020.

Dansen op Bonaire

Koningin Máxima danste in een gele jurk op Bonaire mee in de oogstoptocht tijdens de ‘Dia di Rincon’. Dit is een nationale feestdag en cultureel en folkloristisch feest van het dorp Rincon op Bonaire.

Officieel diner

Koningin Máxima straalde in 2018 in deze knalgele jurk. Samen met prinses Beatrix poseerde ze voorafgaand aan het officiële diner in Paleis Noordeinde dat werd gehouden voor de koning en koningin van Jordanië.

Werkbezoek in Nigeria

Op 31 oktober 2017 bezocht onze koningin gouverneur Akinwunmi Ambode in Lagos, Nigeria. Ze droeg een gele jurk toen ze met hem ging praten over inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Prachtige gele jurk

In 2017 was ons koningspaar op Saba. Ze bezochten daar de eilanden om te kijken hoe erg de situatie was na orkaan Irma. Koningin Máxima droeg een elegante gele jurk met poederkleurig kant.

Lees ook
Dit is hoe de koninklijke familie ieder jaar Pasen viert

Gele accessoires

Op 30 augustus 2011, tijdens de opening van het ‘Oranje Huis’ vrouwenopvangcentrum in Alkmaar, koos Máxima voor gele details bij haar outfit. Naast de gele tas die ze droeg als accessoire bij haar donkerblauwe jurk, droeg ze ook bijpassende gele schoenen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress