Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Royal > Dit is hoe de koninklijke familie ieder jaar Pasen viert

Dit is hoe de koninklijke familie ieder jaar Pasen viert

Dit is hoe de koninklijke familie ieder jaar Pasen viert

Prins Harry en Meghan Markle mogen dan wel in Nederland zijn voor de opening van de Invictus Games, ons eigen koningspaar was hierbij niet aanwezig. De reden hiervoor? Prinses Mabel plaatste een foto op Twitter waardoor vele denken dat de koninklijke familie Pasen viert in Italië. 

Het is voor de Oranjes dan ook een echte traditie om ieder jaar met Pasen naar het huis van prinses Beatrix in Italië, nabij Tavarnelle te gaan.

Gesmolten paaseieren

In de YouTube-serie Open Kaart vertelde Gravin Eloise al eerder over deze traditie. “We gaan bijna elk jaar naar mijn oma’s huis. Dan gaan we paaseieren zoeken in de tuin. We moeten dan in het torentje wachten tot de eieren verstopt zijn, maar daar is een raampje, dus we kunnen dan gewoon altijd alles zien!”, aldus de Gravin. Ook Royalty-deskundige Marc van der Linden heeft eerder al eens gesproken over de traditie, maar soms liep het verstoppen van de paaseitjes niet helemaal zoals gepland: “Het was vaak heel warm in Italië, dus dan smolten de eieren vaak al voor de kinderen ze gevonden hadden.”

Lees ook
Lekker eropuit tijdens Pasen: dit is er allemaal te doen in Nederland

Geen traditie vanwege corona

De afgelopen twee jaar heeft deze paastraditie niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus. Dit jaar denkt royalty-deskundige Rick Evers dat de traditie wel door zal gaan. Prinses Mabel plaatste op Twitter een foto van een prachtige zonsondergang. Volgens Evers is dat een hint dat de koninklijke familie dit jaar weer Pasen viert in Italië.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress