Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Royal > Wil je zien: Harry en Meghan zijn aangekomen in Den Haag

Wil je zien: Harry en Meghan zijn aangekomen in Den Haag

Wil je zien: Harry en Meghan zijn aangekomen in Den Haag

Prins Harry en Meghan zijn vrijdagavond aangekomen bij de Invictus Games in Den Haag! De twee liepen samen over de Yellow Carpet voor de aftrap van het evenement en werden opgewacht door voormalig commandant Mart de Kruijf en Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag.

Harry en Meghan in Den Haag

De hertog van Sussex, die het sportevenement heeft geïnitieerd, blijft in ieder geval tot de sluitingsceremonie op zaterdag 22 april in Nederland. Meghan gaat eerder terug naar Californië, waar het stel woont met kinderen Archie en Lilibet.

Het is de eerste keer sinds de uitvaart van prins Philip, die op 9 april vorig jaar overleed, dat prins Harry weer in Europa is. Vlak voor hun bezoek aan Nederland hebben Harry en Meghan een verrassingsbezoek aan Engeland gebracht. Daar hebben ze op Windsor Castle Harry’s oma, koningin Elizabeth, en zijn vader prins Charles ontmoet.

Weg uit Engeland

Het stel wilde lange tijd niet naar Engeland reizen omdat de twee het idee hadden daar niet veilig te zijn. Voor Meghan is het de eerste reis buiten de Verenigde Staten sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis. In 2020 legden Harry en Meghan al hun koninklijke taken en titels neer en het stel verhuisde naar Californië. Het vertrek van Harry en Meghan leverde hen veel kritiek op. De band met de familie zou sindsdien moeizaam zijn.

Lees ook
Meghan Markle is een echte koopjesjager: ‘Ik zal nooit iets online kopen zonder kortingscode

Koning Willem-Alexander

Ook koning Willem-Alexander en prinses Margriet, erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020, zijn aanwezig. Margriet woont, net als prins Pieter-Christiaan en premier Mark Rutte de openingsceremonie bij, koning Willem-Alexander de sluitingsceremonie.

Het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen is van 16 tot en met 22 april in het Zuiderpark in Den Haag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)

Bron en beeld: ANP