Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Royal > Dit is waarom prinses Alexia niet meegaat op jaarlijkse wintersport in Lech

Dit is waarom prinses Alexia niet meegaat op jaarlijkse wintersport in Lech

Dit is waarom prinses Alexia niet meegaat op jaarlijkse wintersport in Lech

Het wintersporten in Lech – de jaarlijkse traditie van de Koninklijke familie – zal er dit jaar iets anders uitzien. Prinses Alexia is er voor het eerst helaas niet bij. Ze gaat weer terug naar Wales voor haar studie aan het Atlantic College.

Vakantie

De kerstvakantie van prinses Alexia duurde bijna vier weken. De prinses heeft de feestdagen doorgebracht met haar ouders en zussen op Huis ten Bosch. Vanaf vandaag worden alle studenten, waaronder Alexia, weer verwacht op het college.

Haar kerstvakantie mag dan lekker lang zijn, maar voorlopig heeft ze geen vakantie meer. Waar Nederlandse studenten in februari alweer voorjaarsvakantie hebben, is dat net even anders in Wales. Vanaf 14 april heeft de prinses pas weer vakantie; die wordt spring break genoemd.

Lees ook
Koning gaat opnieuw de fout in: verjaardagsfeest Amalia met ‘te veel gasten’ gevierd

Familiemoment in Lech

Door haar studie zal Alexia een aantal belangrijke familiemomenten missen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren op 2 februari namelijk hun twintigjarige huwelijksjubileum. Daarbij mist ze natuurlijk de jaarlijkse wintersportvakantie in Lech, waar ook de traditionele de fotoshoot plaatsvindt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Bruno Press