Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Waarom zoenen nog belangrijker is dan seks in een relatie

Waarom zoenen nog belangrijker is dan seks in een relatie

Waarom zoenen nog belangrijker is dan seks in een relatie

Een relatie draait voornamelijk om vertrouwen, liefde geven, aantrekkingskracht en verliefd zijn. De meeste koppels zoenen elkaar om te laten weten dat ze van elkaar houden, maar dat hoeft niet per se. Liefde geven kan ook op veel andere manieren zoals knuffelen, cadeautjes geven of lieve woorden vertellen. Volgens onderzoek is zoenen wel heel belangrijk in een relatie. We leggen je uit hoe dat zit. 

Verbonden

Als je verliefd bent, is zoenen hartstikke leuk. Als je iets leuk vindt, maak je sowieso het gelukshormoon aan. Maar niet alleen een gelukshormoon wordt aangemaakt in je lichaam, meerdere hormonen komen los. Dit geldt niet alleen voor relaties die net nieuw zijn. Ook al ben je tien jaar lang samen, nog steeds geeft het hetzelfde effect. Door de hormonen voel je je meer verbonden met elkaar dan wanneer je niet zou zoenen.

Hormonen

Tijdens het zoenen maak je de hormonen oxytocine en dopamine aan. Dopamine zorgt ervoor dat je beter met stress om kan gaan en oxytocine zorgt ervoor dat je je (emotioneel) verbonden voelt. Deze hormonen hebben positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid.

Lees ook:
Oe la la: dit worden dé sekstrends voor 2022

Meer zoenen, meer seks

Je voelt je niet alleen verbonden met elkaar, maar zoenen is ook goed voor vertrouwen. Zoenen zorgt ervoor dat je jezelf kwetsbaar opstelt en dat is belangrijk in een relatie. Je moet elke kant goed kennen van elkaar om er samen uit te komen. Ook zorgt meer zoenen ervoor dat je meer seks hebt, vooral tijdens de eisprong van de vrouw. Vrouwen hebben tijdens die periode extra veel behoefte aan zoenen, seks en alles wat met intimiteit te maken heeft. Het is erg belangrijk voor de vrouw om met zoenen te beginnen voordat ze seks hebben. Zo ontstaat er verbondenheid en is de seks mentaal veilig, omdat er vertrouwen is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages