Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Zo relaxt, een lelijke vriend

Zo relaxt, een lelijke vriend

Zo relaxt, een lelijke vriend

We vallen op iemand die even mooi is als wijzelf, hoor je vaak. Meestal weten mensen hun ’marktwaarde’ namelijk wel goed in te schatten. Maar toch…een niet-knappe man hebben is veel relaxter!

Die kritische vriendinnen…
Dat staat althans in een groot artikel in Viva 08. Verhalen van vrouwen met een vent die verre van knap is, maar waarmee ze wel fantastisch kunnen lachen, praten en seksen.

Neem bijvoorbeeld Charlotte uit ‘Sex and the City’ die iets begint met de kleine, kale Harry. Ze introduceert hem een beetje schuchter aan haar vriendinnen, bang voor hun kritische oordeel. Uiteindelijk blijkt hij natuurlijk (voor SATC- kenners is dit natuurlijk) de liefste en perfectste man ooit voor haar te zijn.

Verschil in marktwaarde
Ook Pascalle (27) vertelt in het stuk dat ze een ‘Harry’ tegenkwam. Hij was de suffe vriend van iemand op wie ze eigenlijk een oogje had, maar ongepland eindigde ze toch met de lelijkerd. De seks bleek geweldig en ze voelde zich totaal op haar gemak bij hem. Eerst bleef ze nog een tijd knappere mannen daten, maar uiteindelijk moest ze aan zichzelf toegeven dat het nooit zo gezellig was als met haar lelijkerd. Dat ze zichzelf een 8,5 zou geven en hem slechts een 6+, dat neemt ze nu voor lief.

Aanzien, geld of creativiteit
Die kerel moet dan iets anders hebben om dat niet-knappe te compenseren. Want volgens seksuoloog en relatiebemiddelaar Rika Ponnet is dat nodig als de aantrekkelijkheid sterk uiteen loopt. Een man heeft dan vaak veel aanzien, geld of hij is opvallend creatief, zegt Ponnet in het artikel.

Een ‘lelijke vent’ heb je ook nog eens eerder voor jezelf. Niet omdat knappe mensen minder trouw zijn, maar omdat ze vaker de kans krijgen om vreemd te gaan. Dan zwichten ze vanzelf wel eens. Miranda (30) vertelt dat ze het wel lekker vindt dat haar man niet veel aandacht van andere vrouwen krijgt. Ze is nogal jaloers aangelegd en nu speelt dat niet. Zo relaxt, vindt ze.

Leuk artikel vind ik, best herkenbaar ook. Dat je een knap uiterlijk op een gegeven moment niet meer ziet bijvoorbeeld, die knapperd wordt na een tijd namelijk ook lelijk als hij onbetrouwbaar of gewoon een eikel blijkt te zijn. En dat humor de grootste troef blijkt om een vrouwenhart te veroveren, dat herken ik ook :-)

Moest jij even slikken voor je je ‘lelijke’ vriend aan je vriendinnen voorstelde?

CC foto: Crimfants