Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wow! Wat je nog niet wist over sperma

Wow! Wat je nog niet wist over sperma

Wow! Wat je nog niet wist over sperma

Wat weten we eigenlijk over dat witte goedje waar we zo vaak mee te maken krijgen? Niet genoeg, denken wij, daarom hier 7 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over sperma. 

1. Mannen zouden om de twee à drie dagen moeten ejaculeren

Een goede reden dus om regelmatig seks te hebben. De kwaliteit van zijn sperma gaat namelijk achteruit als hij meer dan tien dagen niet geëjaculeerd heeft. Maar te vaak is ook niet goed voor zijn zaadjes! Om de twee à drie dagen is dus ideaal.

2. Het duurt twee maanden om één spermacel te maken

Wij vrouwen worden volmaakt, en dus met al onze eitjes geboren, mannen blijven heel hun leven lang een zaadfabriek. Hun inferieure productiesysteem doet er maar liefst twee maanden over om één zaadcelletje aan te maken. Technisch gezien zijn vaders dus ook twee maanden een beetje zwanger, min de ochtendmisselijkheid en crazy hormonen.

3. Mannen in rokken hebben het gezondste zaad

Die Schotten hebben dat dus wel goed gezien eigenlijk. Een kilt geeft hun zaad namelijk voldoende koelte en laat dat nu net zijn wat het nodig heeft. Mannen in ultrastrakke broekjes verstikken hun zaad volledig (en begaan een serieuze modemisser, maar daar gaat het nu niet om).

4. ´s Middags zijn zijn zwemmers in topconditie

Het moet zowat het minst seksvriendelijke moment van de dag zijn, maar sperma zou ’s middags op zijn best zijn. De verschillen zijn zo klein dat jullie nou niet direct tijdens de middagpauze moeten af te spreken voor een vluggertje, maar het mag natuurlijk wel.

5. Je kan allergisch zijn voor sperma of zelfs voor sperma van een specifiek persoon

Het is mogelijk, maar erg zeldzaam. Symptomen zijn een jeukend gevoel na de seks, een gezwollen en pijnlijke buik en een brandend gevoel.

6. Sperma kan tot een week na de seks in je lichaam blijven

Dat is meestal niet het geval, meer heel soms blijft het wel 7 dagen in je lichaam zitten.

7. Een spermacel heeft geen gevoel voor richting

Van de 200 miljoen spermacellen die bij een ejaculatie de race naar het eitje inzetten, zwemt maar liefst 4/5de de verkeerde richting uit. No judgement, wij zouden ook niet kunnen overleven zonder gps.


Coypright: Giphy

Bron: Flair.be
Tekst: Eline Debie

Lees ook:

Dit zegt jouw slaaphouding over je relatie

Dit zijn de subtiele signalen dat hij vreemd gaat

Dit type onderbroek vinden mannen het meest sexy