Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: Wel of niet naar haar begrafenis?

Dilemma: Wel of niet naar haar begrafenis?

Dilemma: Wel of niet naar haar begrafenis?

Bianca (27) verloor haar beste vriendin Mirjam vier jaar geleden uit het oog. Nu ze gehoord heeft dat ze is overleden, twijfelt ze: naar de begrafenis of niet?

‘Hoe vaak heb ik me niet voorgenomen om haar te bellen? Elke keer dat ik de naam Mirjam tegenkwam in een tijdschrift of boek of als ik tijdens het opruimen stuitte op een oud fotoboek. Een paar keer per jaar droomde ik over vroeger. In die dromen was zij er altijd bij. Dan liepen we weer samen door de gangen van onze middelbare school. Als ik wakker werd, nam ik me voor: vandaag bel ik. Maar dan begon weer een drukke dag en vergat ik het. Dochtertje uit bed, naar de kinderopvang, werken, naar huis, eten maken. De dagen waren zo vol. Pas als ik om acht uur ’s avonds op de bank Goede Tijden, slechte tijden keek, had ik er de tijd voor. Maar dan had ik geen zin meer. Ik had de energie niet meer om herinneringen op te halen. Soms googelde ik op die momenten haar naam. Op mijn tablet verschenen allerlei resultaten, maar op geen enkele foto herkende ik mijn Mirjam. Op Facebook ook niets. Vreemd, vond ik. Wie was er nou niet vindbaar tegenwoordig? Dan bleven mijn ogen weer hangen op de tv, ik douchte nog even en ging onverrichter zaken naar bed…

Het hele verhaal van Bianca lees je in Flair 16.

Praat mee!
Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Bianca of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com.

Flair 16 ligt nu in de winkel. Online bestellen kan natuurlijk ook, dan krijg je Flair 16 de volgende werkdag thuisgestuurd.