Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wat is rimmen?

Wat is rimmen?

Wat is rimmen?

De een vindt het ’t ranzigste ooit, de ander kan zich geen sexpartij zónder voorstellen. We praten je bij over rimmen.

Wat is het?

Rimmen is het likken van de anus, ook wel anilingus, baffen of kontlikken genoemd. Sommige mensen ervaren deze handeling als opwindend en doen het tijdens een sexpartij. Zowel mannen als vrouwen rimmen of laten zich rimmen. Door de combinatie van mond en anus valt het onder zowel orale als anale sex.

Soa’s door rimmen

Het is mogelijk om tijdens het rimmen ziektes over te dragen. Zo kun je syfilis, gonorroe of chlamydia uit iemands mond, keel of anus krijgen, of herpes in het geval er een koortslip in het spel is. Als jij iemand anders rimt, loop je risico op hepatitis A en hepatitis B. Wil je er zeker van zijn dat je het veilig doet, gebruik dan een beflapje. Van tevoren goed wassen is aan te raden, want rond de anus kunnen de bacteriën Escherichia coli en Shigella zitten, die heftige en bloederige diarree kunnen veroorzaken. Ook is het voor je bedpartner wel zo fris om geen tarrels tegen te komen. Tarrels? Ja, de stukjes poep die aan je konthaar zijn blijven plakken.

Zo denken de VIVA-forummers over rimmen:

  • tobe2014: “Mijn tip is om het niet te forceren en gewoon te kijken of je het wilt als je bezig bent. Met de juiste omstandigheden kan het fijn zijn.”
  • Wijgerse: “Het is als met zo veel dingen: je vindt het lekker of niet. Beffen wordt gezien als standaard, terwijl rimmen als smerig wordt weggezet.”
  • anoniem345: “Het rimmen zelf vind ik niet zo bijzonder. Ik vind het wel fijn als teken dat een man niet vies van me is (in het kader van neuken als ik menstrueer, zoenen als ik sperma in mijn mond heb, enzovoorts).”
  • vonkie: “Rimmen wordt door sommige mensen als smerig gezien. Het kan gevolgen voor je eigen gezondheid hebben als je het hygiëne-aspect verwaarloost. Al moeten we het ook niet overdrijven. Het is vooral een persoonlijke voorkeur, denk ik.”
  • sissymesweety: “Ik denk dat de meerderheid er niet openlijk voor openstaat omdat ‘het niet hoort’, maar dat ze, als het in de heetst van de daad gebeurt, er totaal geen problemen meer mee hebben.”
  • aliceinchains: “Ik heb best weinig grenzen wat sex betreft, ook als mijn bedpartner slechts een scharrel is, maar dit staat me zo tegen. Waarom weet ik eigenlijk niet precies, toch iets met ‘bah, vies’, ben ik bang.”
  • hotrod: “Zelf kan ik het erg waarderen als ik gerimd word door een dame, zij haar handen met lange nagels onder mijn achterwerk plaatst, en naar mate de spanning toeneemt steeds steviger haar nagels laat voelen.”