Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat er precies gebeurt als zijn penis ‘breekt’

Wat er precies gebeurt als zijn penis ‘breekt’

Wat er precies gebeurt als zijn penis ‘breekt’

Ben je net lekker bezig in bed: KNAK! Een gebroken penis. Wat is een penisbreuk eigenlijk precies? En wat staat je doen – nadat hij het heeft uitgeschreeuwd van de pijn – wanneer het jou en je vent overkomt?

Blauw, blauwer, blauwst

Just so you know: een penis heeft geen bot wat kan breken. Bij een penisbreuk – waarom die naam gebruikt wordt, blijft een raadsel – scheuren de wanden van de zwellichamen. Een piemel kan alleen breken tijdens een erectie. Het geslachtsdeel buigt dan te ver door. Daarbij kan de penis blauw worden, raakt hij opgezwollen en kunnen er bloeduitstortingen ontstaan. Van de erectie is ook niet veel meer over en daarnaast is het extreem pijnlijk voor de man in kwestie.

Wilde sexpartij

Een penis breekt meestal – hoe kan het ook anders – tijdens de sex. De helft van de penisbreuken gebeurt tijdens vrijpartijen waarbij de vrouw bovenop de man zit. Een ander gevaarlijk standje is de zogenaamde ‘doggy style’, maar een piemel kan ook breken wanneer hij hard tegen het schaambeen of bilnaad van de vrouw stoot. Tijdens een penisbreuk kan een krakend geluid te horen zijn.

Lees ook
De gigantische piemel van Brad in Sex/Life blijkt tóch prothese

Eh… Hallo dokter

Hoe gênant het misschien ook is om naar een arts toe te gaan, een gebroken leuter kan het beste meteen behandeld worden. Er moet namelijk onderzocht worden of de plasbuis niet is beschadigd. Als je er niets aan doet zijn de gevolgen van een penisbreuk niet mis: extreme kromming, erectiestoornissen en pijn bij het plassen zijn niet ongewoon als er niet direct wordt ingegrepen.

In de meeste gevallen zal je vriend een ingreep moeten ondergaan waarbij de scheur wordt gehecht. Tijdens de eerste twee weken worden erecties verhinderd door geneesmiddelen. Een opluchting: de meeste mannen houden aan een penisbreuk geen blijvend letsel over.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: VIVA | Beeld: YouTube