Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vrouwen liegen over aantal bedpartners

Vrouwen liegen over aantal bedpartners

Het is een ongemakkelijk moment: met een nieuwe partner bespreken hoeveel bedpartners je vóór hem of haar hebt gehad. Veel vrouwen blijken hier dan ook niet de waarheid over te vertellen: 52 procent van de vrouwen liegt over haar eerdere aantal sexpartners, zo blijkt uit onderzoek van een Britse modewebsite onder 1.362 vrouwen.

Leugentje om bestwil
Het aantal bedpartners blijkt zelfs het onderwerp te zijn waarover vrouwen het meest liegen in een relatie. Maar waarom spreken we niet de waarheid? Omdat we de gevoelens van onze partner willen sparen of zijn ego willen strelen, zo blijkt. Ook liegen we om ervoor te zorgen dat onze partner ons leuker vindt.

Vrouwen zijn overigens ook niet eerlijk over de reden waarom ze de relatie met een vorige partner beëindigden. 38 procent verzint iets in plaats van de waarheid te vertellen.

Meer leugens
Uit het onderzoek komt bovendien naar voren dat vrouwen over nog veel meer dingen liegen. Ze vertellen hun partner leugentjes over hoeveel geld ze uitgeven aan kleding (33 procent), hun baan (28 procent), hun financiën (25 procent), hun leeftijd (18 procent) en vreemdgaan (16 procent). Opvallend: 9 procent liegt zelfs over haar cupmaat en 5 procent over haar natuurlijke haarkleur.

Andersom
Hoewel vrouwen dus regelmatig een leugentje verzinnen, zouden ze het niet waarderen als hun partner hetzelfde doet. Meer dan de helft van de ondervraagden zou het erg vinden als hun partner tegen hen liegt en een kwart zou boos worden. Zo’n 13 procent van de vrouwen zou haar partner zelfs niet meer vertrouwen!

Lieg jij weleens tegen je partner?

Bron: Female First