Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: Vraag ik hem ten huwelijk?

Dilemma: Vraag ik hem ten huwelijk?

Dilemma: Vraag ik hem ten huwelijk?

Alicia (32) wil graag trouwen. Ze is al zes jaar samen met Ronald, maar hij heeft haar nog altijd niet gevraagd. Zal ze hem dan maar zelf een aanzoek doen?

‘We stonden onder de Eiffeltoren. Ik droeg een goudkleurig jurkje met hoge hakken. Onzin, vond hij, want we moesten een heel eind lopen. Maar ik dacht: als ik ten huwelijk word gevraagd, wil ik er piekfijn uitzien. Eenmaal boven was het uitzicht mooier dan ik had durven dromen. We zagen alle lichtjes van Parijs. Ik leunde tegen de railing. Ronald stond achter me. ‘Net de Titanic zo,’ zei hij, en spreidde zijn armen en riep hard: ‘I am the king of the world.’ Lachend siste ik dat hij niet zo gek moest doen. Mijn hart klopte als een bezetene. Ik dacht dat hij me ging vragen, ik zou ja zeggen, misschien zouden de mensen om ons heen wel klappen. We stonden misschien een half uur van het uitzicht te genieten. Toen vroeg hij: ‘Gaan we nog wat eten?’ He! Wat? Ik keek omhoog om mijn tranen terug te dringen. Het ging niet gebeuren. Weer niet. Tijdens het eten vroeg hij waarom ik zo stil was. ‘Ik dacht,’ snotterde ik ‘dat je me zou vragen’. Hij pakte mijn handen en lachte. ‘Liever toch.’ Hij kuste mijn voorhoofd.’Dat komt wel. We hebben toch geen haast?’ We zijn zes jaar samen en gelukkig ook. Dat ik wil trouwen weet Ronald al sinds onze eerste date. Toen vroeg hij het me, net voor hij vroeg of ik kinderen wilde. Van bindingsangst had hij geen last. Ik vond het fijn dat het was besproken. We wisten nu waar we voor kozen, voor welke toekomst…

Het hele verhaal van Alma lees je in Flair 20.

Praat mee!
Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Alma of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com.

Flair 20 ligt nu in de winkel. Online bestellen kan natuurlijk ook, dan krijg je Flair 20 de volgende werkdag thuisgestuurd.