Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Verrassend: dit verhoogt de kans dat hij je bedriegt

Verrassend: dit verhoogt de kans dat hij je bedriegt

Verrassend: dit verhoogt de kans dat hij je bedriegt

Waarom bedriegen mensen hun partner? Het antwoord hierop is meestal niet zo eenvoudig, en dus besloot de universiteit van Connecticut zich aan een onderzoek te wagen. De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd verrassend.

  • Is een vrouw financieel afhankelijk van haar partner, dan is de kans dat zij vroeg of laat een affaire begint zo’n 5 procent. Is een man financieel afhankelijk, dan is de kans op bedrog 15 procent.
  • Hoe afhankelijker iemand is, hoe groter de kans dat hij of zij vreemdgaat.
  • Is een man verantwoordelijk voor 70 procent van het gezinsinkomen, dan is de kans dat hij vreemdgaat het kleinst.
  • Ook bij vrouwen daalt de kans op bedrog naarmate ze meer verdient. Hoe groter haar bijdrage aan het gezinsinkomen, hoe kleiner de kans dat ze een affaire heeft.

Wat is de verklaring?

De reden zou zijn dat we niet graag als ‘losers’ door het leven gaan, en dat gevoel hebben we schijnbaar als we de kleinverdieners zijn. We willen – met andere woorden – gelijkheid. Vergelijk het een beetje met schoonheid, succes en intelligentie. Onze partner hoeft niet persé veel knapper, succesvoller of slimmer zijn. Maar we willen ook niet dat hij veel lelijker, veel minder succesvol of minder intelligent is.

Lees ook:
Dit onderzoek voorspelt wanneer je seks hebt deze week

Door vreemdgaan zouden we een soort ‘afstand’ kunnen creëren van onze wederhelft. Blijkbaar hebben vooral mannen het er moeilijk mee dat ze afhankelijk zijn en willen ze liever zelf de kost verdienen (en de belangrijkste broodwinnaar zijn).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womenshealthmag.com | beeld: GettyImages