Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Val jij keer op keer voor een oudere man? Dit is waarom

Val jij keer op keer voor een oudere man? Dit is waarom

Val jij keer op keer voor een oudere man? Dit is waarom

Word jij helemaal warm van Brad Pitt, David Beckham en Hugh Jackman, maar laten Harry Styles en Zac Efron je koud? En val jij ook in het echte leven steevast op een iets rijpere man? Daar bestaat een logische verklaring voor.

1. Jullie hebben dezelfde mentale leeftijd

Vrouwen worden sneller volwassen dan mannen. Terwijl mannen op 25-jarige leeftijd vaak enkel denken aan bier drinken met hun vrienden, ga jij al minder uit en geniet je meer van quality time met jezelf. Je bent daardoor op zoek naar een iets rustigere man, maar ook iemand die vaker beschikbaar is en een luisterend oor biedt… en dat zijn net allemaal kwaliteiten die je eerder bij een iets oudere man vindt.

2. Je zoekt stabiliteit

Samen met het volwassen worden, voel je de nood groeien om een man te vinden die je ook als vader van je kinderen wilt. Je zoekt naar iemand die je kalmeert en beschermt. Een rijpere man heeft meer levenswijsheid, wat je onbewust gaat associëren met een stabieler persoon die minder stommiteiten begaat. Een oudere man heeft de vitaliteit en de wijsheid die de mannen van jouw leeftijd nog mankeren.

3. Ze zijn gewoon sexy

Terwijl grijze haren ons vroeger deden denken aan onze grootouders, beginnen we meer en meer wild te worden van een grijze coupe bij mannen. Elke oudere man kan trouwens een verhaal vertellen over een levensfase die de blonde goden van onze leeftijd nog lang niet hebben meegemaakt.

4. Ze zijn volgroeid

Een man die tien jaar ouder is dan jij heeft ook tien jaar meer ervaring, meer levenswijsheid, anekdotes… Oudere mannen kunnen je ondersteunen, begeleiden en je het beste advies geven. Hun rijk verleden maakt jou toekomst beter. Als dat niet mooi is!

Lees ook
Lovely Christmas: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger

Maar pas op!

Een te groot leeftijdsverschil kan binnen een relatie ook voor heel wat problemen zorgen. Misschien hebben jullie andere interesses of vindt hij dat jij nog een te wild leven leidt. Zo kunnen jullie onder andere niet meer dezelfde kinderwens delen…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images