Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Als jullie liefde deze 9 tests doorstaat, is het tijd om te trouwen

Als jullie liefde deze 9 tests doorstaat, is het tijd om te trouwen

Als jullie liefde deze 9 tests doorstaat, is het tijd om te trouwen

Een beetje voorhuwelijkse soul searching is een van de beste manieren om er zeker van te zijn dat je de juiste beslissing maakt. Voordat je de grote sprong waagt, bekijk je beter even deze ‘ben je er klaar voor?’-checklist. Test je liefde!

1. Is jullie relatie al voorbij het ‘Ik moet elke seconde naakt met je doorbrengen’-stadium?

Hoe leuk die fase ook is, het is helaas niet zoals het echte leven gaat. Je moet evenveel van je partner houden boven als onder de lakens. Beide zijn belangrijk voor een gelukkig huwelijk, dus je moet er zeker van zijn dat er een goed evenwicht is.

2. Zijn jullie ouder dan 25?

Uit hersenonderzoek blijkt dat ons brein niet volledig ontwikkeld is tot we 25 zijn. Daardoor kan onze besluitvorming een beetje lomer zijn.

3. Heb je echt alle heikele punten in jullie relatie en bij je partner besproken?

Zo niet, maak er werk van. Haal je kop uit het zand en spreek elkaar aan over de kleine irritaties die later grote issues kunnen worden. Je zal nooit iemand tegenkomen die helemaal perfect is, dus het is aan jou om te beslissen of je al dan niet met die kleine minpuntjes kan leven.

4. Als jullie die punten besproken hebben, ben je dan bereid om ze te accepteren of denk je dat je je partner nog wel een beetje kunt kneden na jullie huwelijk?

Geloof ons: trouwen met het idee dat je je partner daarna nog kan veranderen, is vragen om problemen. Of je aanvaardt ze, of je denkt er nog even over na.

5. Hebben jullie al eens over kinderen gesproken?

Willen jullie kinderen? En hoeveel? Hoeveel tijd zullen jullie daarin steken? Welke rol zullen jullie potentiële kinderen spelen in jullie leven? Dat zijn dingen die tot hevige discussies kunnen leiden.

6. Wie beheert de rekeningen en andere huishoudelijke papieren?

Zullen jullie de taken verdelen? Wat als iemand moet verhuizen voor zijn/haar carrière? Praat open en eerlijk over zulke issues, ook al denk je het antwoord al te weten.

7. Kun je je inbeelden dat jullie hand in hand lopen, ook al zijn jullie ouder dan 60?

Een vraag die een echtscheidingsadvocaat aan al zijn potentiële klanten stelt. Om voor eeuwig bij elkaar te blijven, moet je echt kunnen genieten van elkaars gezelschap.

Lees ook
8 gewoontes van gelukkige koppels

8. Hebben jullie al eens een genadeloos eerlijk gesprek over seks en trouw gehad?

Denk je dat je de rest van je leven gelukkig bent als je alleen maar met die ene persoon de lakens mag delen? Zo niet, kunnen jullie een gesprek voeren over wat er dan zou moeten veranderen, zowel in jullie relatie als bij jezelf, om dat geluk wel te kunnen zien?

9. Vraag je uiteindelijk af wat je het meest waardeert in je leven en hoe je je tijd graag doorbrengt

Zal je partner je steunen in je dromen en doelen, of er zelfs deel van uitmaken? Als je een belangrijk aspect in je leven moet opgeven om de ander gelukkig te maken of om je relatie te redden, zal het op lange termijn alleen maar erger worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Women’s Health | Beeld: GettyImages