Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Eens of oneens? ‘Kiezen voor trouwen in het buitenland is onbeleefd naar de gasten toe’

Eens of oneens? ‘Kiezen voor trouwen in het buitenland is onbeleefd naar de gasten toe’

Eens of oneens? ‘Kiezen voor trouwen in het buitenland is onbeleefd naar de gasten toe’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Kiezen voor trouwen in het buitenland is onbeleefd naar de gasten toe’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Duizend euro of meer uitgeven aan een smartphone is prima’

stelling trouwen buitenland

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Linda: Wij zijn getrouwd op Curaçao, met negen gasten in totaal. Iedereen was welkom maar niet iedereen kan de reis betalen. Maar je trouwt voor jezelf en niet voor je gasten. Geen moment spijt van gehad. Het was fantastisch! Wel hadden we een live webcamverbinding zodat ze het konden volgen.

Francy: Ligt aan wat je organiseert en wat je verwachtingen zijn richting je gasten.

Nicole: Ik ben in 2000 getrouwd in Las Vegas. Niemand erbij. Vanuit daar kaarten verstuurd naar een aantal genodigden voor een rondvaart en een hightea in Amsterdam. Nooit spijt van gehad dat we het op deze manier hebben gedaan. Ik vind dat iedereen moet trouwen op zijn of haar manier.

Rineke: Nee! Het is de dag van het bruidspaar. Zij vieren het zoals zij dat willen.

Sandy: Wel wanneer je vervolgens gepikeerd bent, omdat er mensen niet komen omdat ze het geld niet (voor jouw bruiloft over) hebben.

Rebecca: Iedereen mag, en moet, zijn bruiloft vieren naar hun wens. Er zijn geen vaste regels als het gaat om een bruiloft. Sommige naasten zullen het jammer vinden als zij niet erbij kunnen zijn maar als bruidspaar ben je niemand iets verplicht.

Wendy: Pardon?? Trouw je voor jezelf of voor de gasten?! Iedereen beslist dat toch zelf???

Esther: Wij wilden het destijds wel, samen trouwen in het buitenland… We hebben het niet gedaan omdat we misschien spijt zouden krijgen. En nu, bijna 24 jaar later, heb ik spijt dat we dat toen toch niet gedaan hebben. Uiteindelijk is het jouw dag en moet je doen waar je je prettig bij voelt.

Helma: Volgens mij bepaal je zelf hoe je trouwdag eruit ziet. Wij zijn dan wel niet in het buitenland getrouwd maar een paar mensen waren het niet eens met hoe we het geregeld hadden en die hebben we daarna dan ook nooit meer gezien. Maar dat waren dan toch al geen echte vrienden blijkbaar. Wij hebben een prachtige dag gehad en daar gaat het om niet wat een ander vindt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock