Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Hét ingrediënt voor een lange relatie? Ga eens wat vaker met je partner in de keuken staan

Hét ingrediënt voor een lange relatie? Ga eens wat vaker met je partner in de keuken staan

Hét ingrediënt voor een lange relatie? Ga eens wat vaker met je partner in de keuken staan

Als je als stelletje lang bij elkaar bent dan is de romantiek soms ver te zoeken. Heb je het idee dat je relatie in een sleur zit en wel een oppepper kan gebruiken? Ga dan eens wat vaker gezellig samen koken! Uit onderzoek blijkt namelijk dat met je partner koken heel belangrijk is voor een lange relatie.

Stelletjes in de keuken

Jullie komen er misschien door jullie drukke levens niet aan toe om samen uitgebreid te koken, maar toch is het slim om eens wat vaker met elkaar te kokkerellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat stelletjes die samen koken een van de belangrijkste dingen vinden om samen te doen. Maar liefst 87% van de ondervraagden liet weten dat samen in de keuken staan heel belangrijk is voor hun relatie.

Maar waarom is samen koken zo belangrijk voor een goede relatie? Volgens de wetenschappers komt dat omdat tijdens het koken communicatie echt key is. Tijdens het maken van een uitgebreiden maaltijd is het natuurlijk heel belangrijk dat de taken goed verdeeld zijn. Jij doet dit, je partner doet dat. Jij doet de boodschappen, je partner doet de afwas enzovoort. Een maaltijd bereiden, zonder ruzie te krijgen, is de ultieme test.

Lees ook
Geld besparen in de keuken: 5 simpele tips tegen voedselverspilling

Liever samen eten

Als jullie allebei heel druk zijn, kan het voorkomen dat jullie niet vaak samen eten of maar weinig momenten samen hebben. Dit is geen ramp, maar vaak apart van elkaar eten heeft een negatieve invloed op je relatie. Probeer dus echt tijd in te plannen om samen te koken of te eten. Dat is het geheim voor een lange en gelukkige relatie. Liefde gaat door de maag, niet waar?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Amayzine | Beeld: Getty Images