Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Leugentje om bestwil? Hierover liegen singles het meest op datingapps

Leugentje om bestwil? Hierover liegen singles het meest op datingapps

Leugentje om bestwil? Hierover liegen singles het meest op datingapps

Iedereen doet zich weleens beter voor dan ie is. Maar wist je dat singles sowieso regelmatig een leugentje om bestwil vertellen op datingapps? Maar liefst een kwart zou liegen op deze platforms. Oei… 

Liegen datingapps

Dat blijkt uit onderzoek van datingapp The Inner Circle. En hoewel liegen dus veelvoorkomend is, is het voor een op de tien singles wel echt not done. Sterker nog, hiermee zou het einde verhaal zijn voor deze match. Bye, bye, prince(ss) Charming. Of moeten we Pinokkio zeggen?

Deal breaker

Maar wat is nu echt een deal breaker? Nou, iemand die beweert geen kinderen te hebben, terwijl dat in feite wel het geval is. Voor 68 procent van de ondervraagden is dit onvergeeflijk. Ook valt het niet in goede aarde bij 47,5 procent van de vrijgezellen wanneer een potentiële partner dóet alsof het hem of haar gaat om een serieuze relatie, terwijl diegene alleen zin heeft in een hook-up. Ook liegen over je beroep (42 procent), je leeftijd (36 procent) en roken (ook 36 procent) zijn flinke afknappers.

Leugentje om bestwil

Maar ja, zélf zijn deze singles ook niet helemaal eerlijk. Wel 26 procent gaf toe te hebben gelogen op een datingapp. Ze doen dit vooral omdat ze het zien als onschuldig (26 procent), terwijl ook een groot gedeelte (27 procent) niet meer precies weet waarom deze onwaarheid uit hun mond glipte. Toch doen we het ook om net iets beter over te komen op de ander (15 procent) en leuker te worden gevonden (17 procent).

Lees ook
Ojee: dit zijn de grootste afknappers op het gebied van online daten

Niet zó actief

Hoewel eerlijkheid het langst duurt, liegen mensen het meest over de mate van beweging. Wel 28 procent, om precies te zijn. We gokken dat je snel door de mand valt als je date een rondje wil gaan rennen (al moet je je afvragen: wil ik een afspraakje met iemand die wil hardlopen, in godsnaam). Daarnaast heeft wel achttien procent ooit gelogen over hun leeftijd. Denk je nu, ha, zie je wel niet zo erg dus, dat liegen? Nou, wel 46 procent is ooit betrapt. En wil je een relatie nu echt starten op basis van onwaarheden?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock