Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Single? Maak dan geen taalfouten, want dat maakt je onaantrekkelijker

Single? Maak dan geen taalfouten, want dat maakt je onaantrekkelijker

Single? Maak dan geen taalfouten, want dat maakt je onaantrekkelijker

Ben je single en op zoek naar een partner? Dan heb je waarschijnlijk wel eens een dating app gebruikt. Krijg je maar geen leuke matches, ondanks dat je leuke foto’s hebt geplaatst? Check dan ook even of er taalfoutjes in je profiel staan!

Taalfoutjes in je datingprofiel

Foto’s zijn heel bepalend voor het succes van je profiel op een dating app of website. Maar uit onderzoek van de Universiteit Tilburg blijkt dat het ook zeker uitmaakt of de tekst in je profiel grammaticaal correct en zonder taalfoutjes is. Taalfoutjes en typo’s worden namelijk als minder aantrekkelijk gezien. Ook al heb je je best gedaan met perfecte foto’s, een taalfoutje zit in een klein hoekje en kan je dus een match kosten.

Maar waarom zijn taalfoutjes zulke dealbreakers? “Er is heel weinig informatie beschikbaar in iemands profiel, vaak alleen een foto en een paar zinnen. Op basis daarvan moet je bepalen of je iemand aantrekkelijk vindt. Alles ligt dus onder een vergrootglas”, legt promovenda Tess van der Zanden uit aan RTL Nieuws.

Lees ook
Dit zijn dé dingen die mannen verwachten op de eerste date

Onaantrekkelijk

Van der Zanden onderzocht de invloed van taalfouten in datingprofielen op de indruk die een persoon achterlaat. Vaker dan je denkt staan er toch veel fouten in datingprofielen, waardoor de kans groot is dat iemand naar links swipet. Ze vergeleek 12.000 datingprofielen van diverse dating apps en vroeg singles naar hun indrukken van profielen met en zonder taalfoutjes.

Het bleek dat grammaticale fouten een negatief effect hadden wat singles van het profiel van een ander vonden. Typefouten worden gezien als slordig en komen niet intelligent over. Mensen dachten ook negatiever over de persoonlijkheid van personen als ze taalfoutjes in hun bio hadden staan. Ook al ben je heel knap, als je een taalfoutje hebt gemaakt zal je sneller worden weg geswipet op een app. Gauw je datingprofiel checken om je kansen te vergroten dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Getty Images