Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > ‘Sexting is meer vreemdgaan dan een kus’

‘Sexting is meer vreemdgaan dan een kus’

In een vaste relatie kunnen sommige dingen voor veel mensen niet door de beugel. De meesten zien zoenen of naar bed gaan met een ander als vreemdgaan. Toch vinden veel vrouwen het versturen van spannende sms’jes erger dan een kus op de mond.

Uit een onderzoek onder 1.000 Amerikanen blijkt dat bepaald gedrag van de partner wordt gezien als emotioneel vreemdgaan: overspel zonder fysiek contact. Het ligt er wel aan wie en hoe je vraagt wat ‘vreemdgaan’ is, zo blijkt.

Bijna tweederde van de ondervraagden zou het bijvoorbeeld vreemdgaan noemen als zijn of haar partner een diepe emotionele band met iemand anders zou opbouwen. Toen de onderzoekers de vraag omdraaiden, zei een derde dat ze níet vreemdgaan als zíj een diepe emotionele band met iemand anders zouden hebben. De helft geeft toe dat ze dit wél als overspel zouden zien. Vooral vrouwen hadden hier een tegenstrijdige mening over.

Sexting

Meer vrouwen dan mannen vinden sexy sms’jes en foto’s sturen naar een ander ook vreemdgaan. Zo’n 85 procent van de dames tegenover 74 procent van de heren vindt sexting met een ander niet kunnen in een relatie.

Ook weer Facebook-vrienden worden met een ex is volgens de meesten uit den boze. Door 70 procent van de vrouwen en de helft van de mannen wordt dit gezien als vreemdgaan.

Zoenen

Het is opvallend dat fysiek contact zoals een kus op de mond door minder ondervraagden wordt gerekend tot ontrouw: 56 procent van de vrouwen heeft die mening. Van de mannelijke respondenten vond 40 procent hetzelfde.

 

 

Bron: Huffingtonpost