Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Seks en bloot in Nederlandse films

Seks en bloot in Nederlandse films

Seks en bloot in Nederlandse films

We hebben inmiddels een heel rijtje opgebouwd: Nederlandse films waarin veel gesekst wordt en naaktscènes eerder regel dan uitzondering zijn. Sinds 29 maart draait er in de Nederlandse bioscopen weer een nieuwe seksfilm met veel bloot: Hemel. Waar gaat de film over? En welke films gingen Hemel voor?

Hemel (2012) – Sacha Polak
Sinds donderdag 29 maart is de film Hemel op het witte doek te zien. Een film waarin seks een grote rol speelt. Volgens personage Hemel zijn mannen alleen om te versieren. Ze speelt een spel dat soms grensoverschrijdend en gevaarlijk is.

Filmtrailer Hemel
Turks Fruit (1973) – Paul Verhoeven
Turks Fruit is een van de eerste films waarin seks en bloot een grote rol spelen. De film vertelt het verhaal van Olga (Monique van de Ven) en Erik (Rutger Hauer). Erotische scènes volgen elkaar in hoog tempo op!

Spetters (1980) – Paul Verhoeven
In Spetters ‘spettert’ de seks letterlijk van het scherm. De film gaat over drie vrienden die gek zijn op motorcrossen en een meisje dat wel interesse heeft in deze boys. Do we need to say more?

Phileine Zegt Sorry (2003) – Robert Jan Westdijk
Phileine (Kim van Kooten) beleeft met haar vriendje Max (Michiel Huisman) spannende avontuurtjes. Max gaat voor een remake van het toneelstuk Romeo & Juliet naar New York. Het stuk wordt naakt gespeeld en diverse seks- en masturbatiescènes passeren de revue!

Komt Een Vrouw Bij De Dokter (2009) – Reinout Oerlemans
In deze film is Carice van Houten poedelnaakt te zien. Ze speelt Carmen, een vrouw die borstkanker krijgt en meermaals bedrogen wordt door haar man Stijn (Barry Atsma). Stijn krijgt een affaire met Roos en samen bezorgen ze de kijkers rode oortjes.


Sophie Hilbrand, Carice van Houten en Monique van de Ven gingen alledrie uit de kleren tijdens filmopnames.
Oesters van Nam Kee (2002) – Pollo de Pimentel
In Oesters van Nam Kee gaat Katja Schuurman in de rol van Thera helemaal uit de kleren. Als stripteasedanseres leert ze de 18-jarige Berry (Egbert Jan Weeber) kennen. Ze hebben een korte, stomende romance en het zweet druipt al snel van het witte doek af!

Zomerhitte (2008) – Monique van de Ven
Ging ze jaren geleden zelf nog uit de kleren, nu geeft Monique van de Ven de taak aan Waldemar Torenstra en Sophie Hilbrand. Tijdens haar regiedebuut weet ze de ‘hitte’ goed op film vast te zetten.

Wat vind jij de beste Nederlandse film? En wat vind je van seks- en naaktscènes in films?