Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Relatie in een sleur? Waarom een break helemaal geen slecht idee is

Relatie in een sleur? Waarom een break helemaal geen slecht idee is

Relatie in een sleur? Waarom een break helemaal geen slecht idee is

Loopt je relatie niet helemaal lekker en heb je er even geen grip op? Het liefst wil je natuurlijk je partner wanhopig dicht bij je houden, maar misschien is het juist een idee om te stoppen met je relatie. Voor eventjes dan.

Een van de manieren om een relatie te redden is door wat afstand te nemen van je partner, door middel van een break. Wanneer een situatie gecompliceerd is, is het belangrijk om dingen op een rijtje te krijgen. En een pauze kan daarbij helpen.

Moeite waard

Een ‘rela-pauze’ kan een kans zijn om te bekijken hoe je je voelt als je niet samen bent, om tijd te nemen voor persoonlijke groei, om negatieve patronen te doorbreken en te bepalen wat er zou moeten veranderen. Hopelijk kun je naderhand dan objectief beslissen of het de moeite waard is om met elkaar door te gaan of niet.

Lees ook
Wordt je relatie saai? Dit kun je doen om de sleur te doorbreken

Regels

Als jij en je partner besluiten om een tijdelijke pauze in te lassen moeten jullie de do’s en don’ts goed bespreken. Er is niet een ‘one size fits all-manier’ om afstand van elkaar te nemen en je wilt natuurlijk een Ross en Rachel-situatie voorkomen!

Het is de moeite waard om in ieder geval bij de volgende punten stil te staan:

  • Schakelen jullie een relatietherapeut in?
  • Hoelang moet uw pauze duren?
  • Nemen jullie tijdens de pauze af en toe contact met elkaar op of helemaal niet?
  • Kunnen jullie anderen daten tijdens de break?
  • Bespreek je wat je deed toen je uit elkaar was?
  • Hoe verklaar je je pauze aan je familie en vrienden?

En verder…

Goed, jullie besluiten afstand van elkaar te nemen, en dan? Het kan natuurlijk twee kanten op gaan. Óf jullie komen erachter dat het toch beter is uit elkaar te gaan, óf jullie missen elkaar zo dat jullie besluiten bij elkaar te blijven. Nu is het niet zo dat een break al jullie problemen wegneemt, maar met een juiste dosis zelfreflectie aan beide kanten zorgt het er waarschijnlijk wel voor dat jullie op een gezondere manier samen verder gaan. En dat is natuurlijk waar je het uiteindelijk voor hebt gedaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: iStock