Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wordt je relatie saai? Dit kun je doen om de sleur te doorbreken

Wordt je relatie saai? Dit kun je doen om de sleur te doorbreken

Wordt je relatie saai? Dit kun je doen om de sleur te doorbreken

Als je al een paar jaar bij elkaar bent, kan je relatie soms wat saaier worden. Niets om je voor te schamen, maar die sleur wil je natuurlijk wél graag doorbreken. Tips nodig om de spanning weer terug te vinden? Flair helpt je een handje.

1. Treed buiten je comfort zone

Blijf je partner verrassen met onverwachtste gebaren. Huur een auto en ga op pad, ga spontaan op road trip, of bezoek een musical, concert of theatervoorstelling die misschien niet jouw eerste keuze zou zijn maar wél die van je partner. Vergeet in elk geval niet dat het in een relatie vooral om de kleine gebaren gaat.

2. Experimenteer tussen de lakens

Als je relatie in een sleur raakt, is de kans aanwezig dat dat ook in bed gebeurt. Doorbreek jullie routine en experimenteer eens in bed. Het kan best leuk zijn om gewoon eens wat nieuwe dingen uit te proberen!

3. Datenight time

Allebei een druk leven? No excuses. Plan regelmatig samen een avondje uit in en maak tijd voor elkaar vrij. Het is belangrijk om af en toe samen de deur uit te gaan, juist om niet in die bekende sleur terecht te komen.

Lees ook
Flirten in een relatie: déze tekenen geven aan dat je te ver bent gegaan

4. Doe moeite voor elkaar

We snappen dat die trainingsbroek en oversized sweater lekker zitten, maar het is ook goed om je af en toe mooi te blijven kleden voor elkaar. Je partner zal het waarderen als jij je best doet en andersom vind jij het vast ook niet erg.

5. Vriendinnen

Als je al jarenlang dezelfde partner hebt, ga je waarschijnlijk vooral met hem of haar op vakantie. Tijd voor een frisse wind! Plan bijvoorbeeld een weekje weg met je beste vriendinnen of zus. Wanneer je dan weer thuiskomt, is het alleen maar leuker om je liefde weer te zien. Wedden?

6. Talk that talk

Luister naar elkaar en blijf met elkaar in gesprek. Alleen zo weet je wat er bij elkaar speelt en of er dingen zijn waar je partner mee zit. Zo bedenken jullie misschien ook weer leuke dingen om jullie relatie weer wat nieuwe leven in te blazen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezamenlijke hobby ontdekken?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: iStock