Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De orgasmekloof is echt: zoveel procent van de Flair-lezeressen komt altijd klaar tijdens de seks

De orgasmekloof is echt: zoveel procent van de Flair-lezeressen komt altijd klaar tijdens de seks

De orgasmekloof is echt: zoveel procent van de Flair-lezeressen komt altijd klaar tijdens de seks

Het verschil tussen het aantal heteroseksuele mannen en heteroseksuele vrouwen dat klaarkomt tijdens de seks is zó groot dat het een naam heeft gekregen: de orgasmekloof. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 35% van de vrouwen een orgasme krijgt tijdens de seks, tegenover 95% van de mannen. Wij vroegen aan de Flair-lezeressen op Instagram of zij altijd klaarkomen tijdens de seks.

De orgasmekloof is real

Ook uit de stemmen van onze lezeressen blijkt dat de orgasmekloof real is. Er is gestemd door 668 mensen, waarvan 71% (!) niet altijd klaarkomt tijdens de seks. Ook zijn er 193 geluksvogels, 29% geeft aan wél altijd klaar te komen tijdens seks.

Wel of geen orgasme?

Nou ja, geluksvogels: een sessie tussen de lakens is niet per se beter als er een orgasme bij komt kijken. “Mijn vriend komt altijd klaar en ik soms,” vertelt Myra (37), die sinds een jaar een vriend heeft, aan Flair.

“Ik heb totaal niet het gevoel dat ik iets tekortkom. Ik vind niet dat de vrijpartij pas geslaagd is als ik klaarkom, voor mij hoeft het gewoon niet altijd. Dat ik niet klaarkom ligt niet aan hem, maar aan mij: ik denk dat ik fysiek minder gevoelig ben. Ik moet me heel erg concentreren. Als ik dan even aan iets anders denk, lukt het niet meer. Als ik alleen ben, lukt het ook niet altijd, ook niet met een vibrator. Maar ik zit er niet mee, het maakt me ook niet onzeker.”

Lees ook
Weg met die orgasmekloof: ‘Ik fake het weleens, alleen maar voor zijn ego’

Toch zijn niet alle vrouwen het daarmee eens. Iemand die haar orgasmes opeist, is de 27-jarige Julia. Zij vertelt: “Ik ben het zó oneens met de orgasmekloof en ik vind het zonde voor vrouwen. Als een partner klaarkomt, wil ik dat ook. Vroeger kwam ik niet makkelijk klaar, maar door veel te masturberen ontdekte ik hoe ik kom. Nu ik weet hoe het moet, wil ik het ook als ik seks heb met iemand. Ik heb ook mijn behoeftes. Als het mijn vriend niet lukt om mij te laten komen, vinger ik mezelf klaar. Dat heb ik nooit raar gevonden, tijdens de seks aan mezelf zitten. Of we pakken een vibrator. Overigens vind ik niet dat het alleen aan mannen ligt, wij vrouwen kunnen ook wat doen. Ik geef mijn vriend aanwijzingen, zo van: harder, zachter, meer naar beneden. O, en faken moeten vrouwen niet doen. Anders leren mannen het toch nooit?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images