Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opwindend eten

Opwindend eten

Wist je dat een heleboel alledaagse etenswaar hoogst opwindend is? Denk daar maar eens aan als je een lekker maaltje voor je lover bereidt!

Chocolade
Wat maakt chocolade zo opwindend? Cacao bevat alkaloïden (familie van cafeïne), die een opwekkend en ontspannend effect hebben en ook euforisch maken. Het bevat ook kleine hoeveelheden van een stof die gelijkenissen vertoont met wat in cannabis zit… Klinkt heftig! Maar je zou wel meerdere kilo’s chocolade op moeten eten om een voldoende krachtig effect te voelen. Hoe dan ook, chocolade is heel erg lekker en als je je lekker voelt, heb je ook meer zin in seks.

In de zeventiende eeuw dachten ze dat je van chocolade onbedwingbare zin in seks kreeg. In kloosters mocht dan ook absoluut geen chocola worden gegeten. De monniken zouden zich eens niet meer in bedwang kunnen houden!

Ander ontbijt? Eet havermout!
Is een bak havermout naar binnen werken erotisch? Tja, daar valt over te discussiëren. Feit is dat haver avenine bevat, dat de productie van testosteron (het belangrijkste sekshormoon) zou stimuleren. Ook andere stoffen in de haver, zoals de flavonen en fytosterolen zouden een gunstig effect hebben op het liefdesleven. Dus voortaan als ontbijt een bak havermout? Of als slaapmutsje?

scroll naar beneden voor de rest van het artikel

Verrassende groenten

Selderij
Selderij heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd. Deze plant bevat net als chocolade een aantal alkaloïden, waaronder apigenine. Onderzoek in de jaren ‘90 heeft aangetoond dat deze stof de spermaproductie bevordert en een vaatverwijdend effect heeft. Dat zou de bloedtoevoer naar de penis bevorderen tijdens de erectie. De Romeinen wisten dit allang: zij offerden selderie aan hun God Pluto, de God van de seks.
Een romige selderijsoep is een goed begin van een erotische maaltijd. Madame de Pompadour serveerde haar koninklijke echtgenoot elke dag selderijsoep, en zij was een expert op het gebied van liefdesmiddelen. Men vermoedt zelfs dat zij hem ongewild vergiftigde door hem steeds sterkere afrodisiaca toe te dienen. Maar dát geheel terzijde.

Artisjok
Artisjok wordt van oudsher geprezen om de stimulerende werking op de seksorganen. Artisjokken werden vroeger door kooplieden in Parijs verkocht met de kreet “Artisjok! Verwarmt het lichaam en de geest! Verwarmt de edele delen!”

Asperge
Als de vorm van de asperge je niet al genoeg zegt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat deze groente stimulerende eigenschappen heeft. Asperges bevatten een aantal stoffen die seksopwekkend zijn. Asparagine stimuleert de urinewegen, terwijl aspargiczuur vermoeidheid bestrijdt. Proeven met deze stoffen hebben aangetoond dat chronische uitputting erdoor verdwijnt en de seksuele energie wordt versterkt.

Bonen, linzen en kikkererwten
Bonen zijn, in tegenstelling tot de asperges, het hele jaar door gemakkelijk te krijgen. Sir Richard Burton, de grote kenner van seksuele gebruiken overal ter wereld, begon zijn recept voor een afrodisiacisch dieet met de woorden: “Eerst en vooral goede wijn, verse groenten en bonen.” Bonen bevatten veel fosfor, wat een stimulerende stof is.
Linzen zijn ook niet te versmaden: Na een stevige linzensoep riep de Romeinse schrijver Petronius “Mijn erectie is glorieuzer dan ooit !” En kikkererwten zijn wellicht niet de meest tot de verbeelding sprekende peulvruchten, maar ze zijn wel een zeer krachtig afrodisiacum, vooral voor mannen. De Romeinen wisten dit ook al en gaven hun dekhengsten daarom flink wat kikkererwten.

Knoflook en ui
Je zou het ze niet meteen meegeven, maar knoflook en ui doen het ook goed als afrodisiacum. Ze bevatten antioxidanten en zwavelhoudende stoffen zoals allicine, die een stimulerende en tonische werking hebben en de bloedcirculatie bevorderen. In knoflook zit ook selenium, een oligo-element dat de mannelijke vruchtbaarheid verhoogt en vooral de kwaliteit van het sperma verbetert. Nadeeltje is misschien de knoflookadem, maar als je er allebei van eet, heeft niemand er last van.
Knoflook werd bij de oude Grieken geofferd aan Eros, de god van de liefde. Knoflook zorgde ervoor dat vrouwen verliefd werden en dat mannen veranderden in krachtige lovers. Gooi vanavond maar een extra teentje door de nasi!

Avocado
In het Spaans heet de avocado ‘aguacate’. Dat is afgeleid van het Azteekse woord ‘ahucatl’, wat, jawel, testikel betekent. Het is dus wel duidelijk welke verwachtingen de Azteken hadden van de ahucatl. Suggestie: maak een lekkere guacemole, van rijpe avocado, fijngeprakt met wat rauwe ui, een scheutje olijfolie en zwarte peper. Ay ay!

Tomaat
Wist je dat de tomaat ooit pomme d’amour (liefdesappel) werd genoemd? In het Italiaans is het nog steeds een pommodoro!
De Spaanse rokkenjager Don Juan, die tot na zijn zestigste actief bleef, heeft gezworen dat zijn potentie uit dit geheime minnedrankje kwam: ‘Neem 1/4 theelepel fijngesneden basilicumblaadjes, 1 kop vers tomatensap en roer het mengsel stevig, tot het sap doortrokken is van basilicum. Drink er met teugjes van, tot het drankje zijn weg naar de erogene zones gevonden heeft.’ In Italië is men er overigens van overtuigd dat basilicum bij regelmatig gebruik de erectie versterkt.

Oesters en schelpdieren
Wat maakt oesters en andere schelpdieren zo verleidelijk? Men zegt dat het ermee te maken heeft dat ze lijken op het vrouwelijke geslachtsdeel…
Afgezien daarvan zijn schaaldieren rijk aan zink, proteïnen, vetten, calcium en fosfor, waardoor ze een stimulerende werking hebben. Het verhaal gaat dat de hartenbreker Casanova minstens 50 oesters per dag at, omdat het goed voor zijn potentie zou zijn. Het hoge zinkgehalte was goed voor de zaadproductie, dacht hij.

Lekker kruidig

Kruidnagels
Dit is één van krachtigste afrodisiaca en efficiënt tegen geestelijke en fysieke vermoeidheid. Kruidnagels werken stimulerend wanneer je er regelmatig een paar uitkauwt.

Gember
Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor het maken van drankjes en staat bekend om het opwekken van liefdesgevoelens. Het heeft vaatverwijdende eigenschappen. Dat betekent dus dat het bloed beter doorstroomt naar bepaalde lichaamsdelen.

Mosterd
Hiervan wordt gezegd dat het de seksklieren stimuleert.

Nootmuskaat
De potentieverhoger bij uitstek. Een extra snufje door de aardappelpuree kan dus veel uitmaken! In sommige delen van Arabië kauwen mannen dagelijks een hele nootmuskaat op, om hun potentie op te drijven. Nootmuskaat heeft ook een hallucinerende werking. Niet overdrijven dus met dit goedje!

Rode pepers
Hete pepers, de naam zegt het al. Rode pepers bevatten een hoge concentratie vitamine C en ze stimuleren de bloedcirculatie. Jawel, door het hele lichaam.

Saffraan
Dit exquise kruid heeft stimulerende eigenschappen voor de erogene zones. Hou je gebruik ervan wel beperkt, want het schijnt dat overmatig gebruik oncontroleerbare lachbuien veroorzaakt.

Lavas
Lavas wordt ook wel de maggiplant genoemd en was ook al bekend bij de Romeinen als afrodisiacum. Verse lavas smaakt heerlijk in soepen, sauzen en salades. De wortel kun je hetzelfde bereiden als een selderijknol. Het effect is hetzelfde!

Zoethout
Dit is dé tip voor vrouwen! Zouthout bevat hormoonstoffen die stimulerend werken bij vrouwen. Even lekker knagen dus.

Munt
Munt is natuurlijk lekker fris, maar wist je dat het in landen rond de Middellandse Zee gebruikt wordt voor opwekkende werking bij beide seksen? Je voegt een handvol munt toe aan water dat net van de kook is, om een afrodisiacische drank te krijgen.

Alsem
Wel eens van absinth gehoord? Dat is de drank die lang verboden is geweest, omdat het tot geestelijk instabiliteit zou leiden. Menig romantische kunstenaar is in de vorige eeuw aan deze drank ten gronde gegaan, zoals Toulouse Lautrec. Absinth heeft vrijwel onmiddelijk een sterk erotisch effect, zowel op mannen als op vrouwen, maar is nogal verslavend. Als je de werking van alsem (het kruid waar absinth van gemaakt wordt) wilt proberen, kun je thee zetten van het kruid, dat in kruidenwinkels te koop is. Je drinkt alsemthee nooit per kop, maar je neemt eens per uur een theelepel. Het is bitter, versterkend en prikkelend.

Kaneel
De liefdesdrank van Tristan en Isolde, het beroemde liefdespaar, was bereid met kaneel. De geliefden konden daarna niet meer zonder elkaar…

En nu?
Zo, nu heb je hopelijk genoeg informatie en inspiratie voor een heerlijk romantisch diner bij kaarslicht… het toetje mag je overslaan!