Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Mijn zoon betrapte zijn vader met een ander’

Opgebiecht: ‘Mijn zoon betrapte zijn vader met een ander’

Opgebiecht: ‘Mijn zoon betrapte zijn vader met een ander’

Hanna (37): “Nog steeds kan ik niet geloven wat mij geflikt is. Na tien jaar kwamen er scheuren in mijn huwelijk met David. We besloten te vechten voor onze toekomst samen, maar we móésten even afstand nemen. David trok tijdelijk in een tuinhuisje van een vriend, maar niet alleen…”

Perfect gezin

“Waar het precies fout ging tussen David en mij weet ik niet. Uit elkaar groeien is een proces dat natuurlijk jaren kan beslaan. Ons huwelijk was volgens mij niet slecht, maar ik merkte wel dat we steeds meer langs elkaar heen leefden. Gelukkig waren daar altijd nog onze drie prachtige kinderen die zorgden voor verbintenis.”

“Ik denk dat we voor de buitenwereld een ideaal gezin leken, we deden veel met z’n vijven. Het was David die de laatste tijd echt anders in ons huwelijk stond. Hij werd ongeduldig en was licht ontvlambaar, door stress op zijn werk, leek me. Ik gaf dus corona en thuiswerken de schuld. Ik had er echt wel begrip voor, maar de toestand werd onhoudbaar. We hadden veel ruzie, terwijl we dat eerder nooit hadden. Verschrikkelijk, want het was in de tijd van de lockdown. We zaten de hele dag op elkaars lip en de spanning was om te snijden. Bovendien kregen de kinderen zo veel te veel mee, want zij waren ook constant thuis. We hebben best veel gepraat en ik was in de veronderstelling dat we eerlijk tegen elkaar waren.”

‘Ik vond het vreselijk dat het zover moest komen en de kinderen hadden het er natuurlijk ook moeilijk mee’

“Het was duidelijk dat David zichzelf niet was. Ik heb aangegeven dat ik bij mijn belofte bleef: in voor- en tegenspoed. We zouden hier vast uitkomen als alles weer wat normaler was. David zei ook dat hij mij niet kwijt wilde, maar stelde voor om tijdelijk wat afstand te nemen. Ik zag dat hij ergens mee worstelde, hij gaf aan dat hij vooral met zichzelf in de knoop zat. Dat kan natuurlijk en omdat hij zei dat hij even wat tijd nodig had, besloot ik hem hierin te steunen. Hij kon tijdelijk in een tuinhuisje van vrienden. Niet ver bij ons huis vandaan, op zo’n park waar mensen, die dat thuis niet hebben, een tuin kunnen huren. Ik vond het vreselijk dat het zover moest komen en de kinderen hadden het er natuurlijk ook moeilijk mee. David stelde voor om elkaar de eerste paar weken helemaal met rust te laten, alleen als er echt iets was, zouden we contact hebben. Zo zou hij vast wel ontdekken dat we niet zonder elkaar konden, dacht ik nog.”

Onverwachts bezoek

“Het was raar, ineens alleen met drie kinderen. Vooral Nick, onze oudste van elf, miste zijn vader. Hij wilde er niet over praten, was sowieso stil en ik merkte dat hij het mij aanrekende dat David weg was. Toen hij op een zaterdag zei dat hij naar een vriendje ging, vond ik dat prima. Laat hem maar, dacht ik, afleiding is goed. Nooit had ik vooraf kunnen bedenken dat hij op de fiets naar het tuinpark zou gaan. Alleen. Daar ging hij op zoek naar zijn vader. Hij kende het park, we hebben daar vaak genoeg op zomeravonden met onze vrienden gebarbecued.”

‘Hij vertelde me doodleuk dat hij al langer dan een jaar verliefd was op een ander’

“Bij het huisje stond een vreemde auto. Nick riep buiten al: pap! En daarna heeft hij op de deur gebonkt. David verscheen aan de deur en Nick had verwacht dat z’n vader blij zou zijn om hem te zien. Nick wilde meteen naar binnen lopen, maar David deed raar en was helemaal niet zo enthousiast dat hij op bezoek kwam. Nick merkte dat er iets niet klopte en dat ‘iets’ werd al snel zichtbaar: een blonde vrouw in een badjas! Nick is omgedraaid en weggerend. David ging achter hem aan, maar Nick was niet te stoppen. Nog voordat ie weer thuis was, hing David aan de telefoon om te vertellen wat er was gebeurd. Ik stond met mijn oren te klapperen. Hij vertelde me doodleuk dat hij al langer dan een jaar verliefd was op een ander. En dat hij wilde uitvinden wat hij voor haar en wat hij nog voor mij voelde.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘De seks tussen ons is hemels, alleen zijn gebit is vreselijk’

Voorgelogen

“Hij heeft mij – en de kinderen – ruim een jaar voorgelogen en nu zat hij met dat mens in dat huisje! Ik heb hem gezegd dat hij niet langer hoefde na te denken: het is klaar tussen ons, voor mij is het zeker dat we gaan scheiden. Ik ben kapot. Wat een slechte film waarin ik ineens terecht ben gekomen. En dan die arme, toch al zo gevoelige Nick…”

Dit artikel komt uit Flair 15-2021, de editie die t/m 20 april in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Pexels