Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘De seks tussen ons is hemels, alleen zijn gebit is vreselijk’

Opgebiecht: ‘De seks tussen ons is hemels, alleen zijn gebit is vreselijk’

Opgebiecht: ‘De seks tussen ons is hemels, alleen zijn gebit is vreselijk’

Belle (33): “Ik zit met iets wat bloedirritant, een beetje gênant en tegelijkertijd lachwekkend is. Vorig jaar heb ik een superleuke man ontmoet, met wie ik al snel de anderhalve meter afstand overboord gooide. Tim is echt top, maar er is één ding dat me mateloos irriteert: zijn gebit.”

Nonchalante types

“Het klinkt belachelijk, dat hoor ik zelf ook. Ik geloof namelijk dat ik verliefd ben op Tim. We ontmoetten elkaar vorige zomer via Tinder. Dat was natuurlijk midden in de coronacrisis, maar we vonden elkaar meer dan leuk en besloten toch af te spreken. Onze eerste date was – toen het nog mocht – op het terras van een grand café in de stad waar we allebei wonen. Ik kwam aan op de fiets en zag hem al zitten, ik herkende hem meteen. Hij mij ook, en hij zwaaide toen ik mijn fiets wegzette. Tim is een leukerd om te zien, vind ik. Niet uitgesproken knap, maar wel het type dat mij aanspreekt. Hij was ongeschoren en had naar eigen zeggen een coronakapsel, het was inderdaad wat lang. Toen ik later zijn foto aan mijn beste vriendin liet zien, zei zij voor de grap dat ik altijd op zwervers val. Ik moest erom lachen, maar ik houd van nonchalante types. Mannen die ’s ochtends meer tijd nodig hebben dan ik, vind ik vreselijk. Die eerste ontmoeting op het terras was super. Het was relaxed en spannend tegelijk.”

Wel of niet zoenen?

“We hadden steeds van die ‘dat heb ik ook’-momenten, veel overeenkomsten en we raakten niet uitgepraat. We bleven plakken toen het wat kouder werd, totdat we het terras werden af geveegd. Even overwoog ik om hem meteen mee naar huis te nemen, want ik dacht de vangst van de eeuw te hebben en ik had gewoon zin in hem. Toch besloot ik dat niet te doen – eerste date, hè – en spraken we af voor een paar dagen later in het weekend. Tijdens date twee was voor mij duidelijk dat ik deze man wilde. Toch vond ik het lastig door corona: wel of niet zoenen? Na die avond werd het wél zoenen. We werden het lachend eens: als we deze spanning negeerden, zouden we te streng zijn voor onszelf. We wilden dus allebei meer, hij ging met mij mee naar huis en we hebben de nacht overgeslagen.”

Vreselijk slecht gebit

“Het was geweldig, de vonken spatten ervan af en tegen de ochtend vielen we uitgeput in elkaars armen in slaap. Geen idee hoe het kan, maar pas die dag kwam ik erachter dat hij een vreselijk slecht gebit heeft. Ik had natuurlijk al gezien dat hij niet de allermooiste tanden had, maar nu viel het me pas echt goed op! Ik schrok ervan. Alles schots en scheef, zodat je denkt: waar was jouw tandarts de afgelopen dertig jaar? Ik kan me niet voorstellen dat ouders niet ingrijpen als hun kind zo’n gebit heeft. Tim stinkt niet uit zijn mond, zijn adem is het niet, maar ik vind zijn tanden zo allesoverheersend lelijk. Dat is me serieus niet zo opgevallen tot die day after.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik botste tegen een auto met daarin een te leuke man’

Ongelijke tanden

“We zijn nu al veel dates verder, vooral thuis natuurlijk. Ook blijven we elke keer bij elkaar slapen, want de seks tussen ons is hemels. Alleen dat gebit is afschuwelijk! Het lijkt ook of ik het steeds erger ga vinden. Als hij aan het praten is, hoor ik soms niet eens wat hij zegt, maar zie ik alleen nog maar al die tanden zo ongelijk staan; een paar grote tanden in het midden naar voren, dan weer een enkeling die naar achter steekt. SpongeBob, maar dan ongelijk en vele malen erger.”

Onaantrekkelijke minpunt

“Toen ik het aan mijn vriendin vertelde, kwam ze niet meer bij van het lachen. ‘Je zal eens niet wat te zeuren hebben’ vond ze. Ik zit ermee, ik ben eindelijk weer eens verliefd en ik vind hem top. Ik kijk er ook elke keer opnieuw naar uit om hem te zien, want ik heb wel kriebels in mijn buik. Ik moet dus een manier vinden om dat grote, onaantrekkelijke minpunt naast me neer te leggen. Ik weet alleen niet hoe! Ik kan toch niet zomaar over zijn gebit beginnen? Zou hij soms heel erg bang zijn voor de tandarts?”

Dit artikel komt uit Flair 14-2021, de editie die t/m 14 april in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images