Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Mijn vriend weet niet dat ik app-contact heb met een vakantievlam’

Opgebiecht: ‘Mijn vriend weet niet dat ik app-contact heb met een vakantievlam’

Opgebiecht: ‘Mijn vriend weet niet dat ik app-contact heb met een vakantievlam’

Jennifer (30): “Een tijdje geleden was ik met een vriendin een lang weekend naar Porto. Donderdag heen en zondagavond terug, om te vieren dat we allebei dertig zijn geworden. Dat ik in die korte tijd smoorverliefd kon worden op een Portugees, had ik nooit verwacht. Terug op Schiphol stond Dirk, mijn vriend, ons op te wachten. Ik heb hem niks verteld.”

Vakantievlam

“Mo en ik vertrokken met z’n tweeën naar Portugal. Het was ons verjaardagscadeautje aan elkaar en we wilden er onze vriendschap vieren. We hadden in Porto een leuk hotel geboekt en zouden gaan shoppen en genieten: eten, wijntjes, de sauna in het hotel bezoeken en veel lachen.

Even voor de duidelijkheid: ik woon al drie jaar samen met Dirk, Mo is nog langer samen met Floortje, haar vriendin. Toen we in Porto op vrijdag uitgebreid gingen lunchen in een klein tentje, zaten er twee Portugese mannen naast ons. We verstonden niks van wat ze zeiden, maar zij hadden het net zo leuk als wij; het was een vrolijke boel en zij zaten hard te lachen.”

Flirten

“Een van hen zocht steeds oogcontact met mij, dat merkte ik meteen. Mo ook, die riep: ‘Pas je op, jij?!’ Nou ja, lachen natuurlijk en hij en ik een beetje aan het flirten. Toen we uitgegeten waren, kwam die knapperd naar ons tafeltje en vroeg of we samen een glaasje zouden drinken. Gezellig! Ze spraken goed Engels en wij redden ons ook redelijk. Mijn favoriet stelde zich voor als Tiago. Pff, ik krijg het al warm als ik alleen die naam uitspreek. Proosten, meer wijn en met z’n vieren dronken we verder. Dat was waanzinnig: Tiago en ik klikten zoals ik nog nooit met iemand klikte. Gevalletje patsboem!

Na een uurtje zei Mo dat het tijd werd om weer eens verder te gaan. Tiago nodigde ons vervolgens uit voor het diner op zaterdag bij hem thuis. Ik wilde, Mo niet. We kwamen tot een compromis: lunch de dag erna, in een ander tentje, met z’n vieren. Deal! Ik vond het top, Mo zag het minder zitten, maar ze kent me langer en wist dat ze me niet op andere gedachten ging brengen.”

‘Ik lijk wel een tiener met mijn op hol geslagen hoofd. Dit slaat nergens op!’

“Die dag erna ben ik verliefd geworden op Tiago. Mo maakte al snel duidelijk dat ze lesbisch is en Tiago snapte het even niet. Was ik haar vriendin?! Nee dus, en daarop liet hij een fles champagne aanrukken. Alles op een heel charmante manier, niet lullig tegenover Mo, hoor! Ik voelde onder de tafel zijn knie tegen de mijne en zijn hand op mijn been. Toen we weggingen, gaf hij mij zijn visitekaartje met zijn adres en nummer. En hij zoende me op mijn mond, waar iedereen bij was. Wow!

Het was raar, Mo vond het niet kunnen, ik deed er luchtig over: niks aan de hand. Die zondag hebben we nog een gezellige ochtend gehad in de stad. Natuurlijk zat Tiago voortdurend in mijn hoofd en dacht ik stiekem: zal ik hem bellen, nu ik nog hier ben? Maar ik heb niks gedaan. Ik leek wel een tiener met mijn op hol geslagen hoofd, dit sloeg nergens op.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik ben als een blok gevallen voor zijn tweelingbroer’

App-contact

“In Nederland kwam Dirk ons van het vliegveld halen. We brachten Mo thuis en daarna gingen we samen naar huis. Ik heb hem niks verteld, er valt toch ook weinig te vertellen? De foto’s van ons vieren aan tafel heb ik hem niet laten zien. Mo vroeg nog een paar keer of het me erg verwarde. Nee, loog ik tegen haar, want ik denk aan niemand anders. Ik heb nu app-contact met Tiago en Mo weet dat niet. Spannend en eng, ik wil ook niet dat Dirk het weet. Ik snap heus wel dat ik Tiago beter uit mijn hoofd kan zetten, maar dat gevoel…

Dus heb ik naar tickets gekeken omdat ik wilde uitvinden wat het is tussen ons, maar kort daarna lag alles plat door corona en kon ik niet eens meer naar Porto. Een teken, leek me. Dus ga ik door met Dirk, want er is niks mis met onze relatie. Ik probeer het wel los te laten, maar Tiago vindt ook dat we elkaar ooit weer moeten zien om te bepalen wat het is. Ik ben er nog niet uit, want ik weet wat ik aan Dirk heb. Maar voorlopig zit ik in al mijn dromen met Tiago in Porto…”

Beeld: iStock