Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Ik heb overwogen om zijn nummer te blokkeren’

Opgebiecht: ‘Ik heb overwogen om zijn nummer te blokkeren’

Opgebiecht: ‘Ik heb overwogen om zijn nummer te blokkeren’

Amber (35): “Mijn relatie met Jeffrey heeft twee jaar geduurd. Al die tijd heb ik geweten dat het tussen ons niet voor altijd was. We waren te verschillend, hoe goed we het ook konden vinden met elkaar. We hebben samen besloten om ermee te stoppen. Dat was wennen, het was lastig om elkaar los te laten, maar nu ben ik echt klaar met hem. Hij is dat alleen nog niet met mij.”

Niet mijn type

“Echt heel verliefd ben ik nooit geweest op Jeffrey. Hij was mijn type niet, maar toch wist hij me te veroveren. Daar heeft hij moeite voor gedaan en dat werkte: hij kookte graag voor me en speelde zelfgemaakte liedjes op zijn gitaar. Ook was hij supersociaal naar mijn vriendinnen en familie toe én hij was top in bed. Er is tot nu toe niemand geweest met wie ik zo lekker kon seksen als met Jeffrey.”

‘Onze breuk begon toen Jeffrey over samenwonen begon’

“Toch waren er ook dingen waarin wij elkaar niet vonden. Jeffrey wist alles van politiek, had overal een mening over en was dol op discussiëren. Dat verveelde me, want ik heb dat helemaal niet. Het maakte me onzeker, hij kent alle namen van Kamerleden, ministers en wist waar ze voor stonden en liet er graag zijn kritiek op los. Meestal wist ik amper waarover hij het had. Daardoor voelde ik me soms dom, maar ik dacht ook: moet dat nu, terwijl we gezellig op de bank hangen?”

Toekomst

“Raar misschien dat we het twee jaar hebben uitgehouden, maar we hadden uiteraard ook raakvlakken. Ik heb altijd gedacht: dit duurt totdat een van ons een ander tegenkomt, maar ik had het fout. Onze breuk begon toen Jeffrey over samenwonen begon. Niet als voorstel, meer van ‘als wij ooit samenwonen, dan…’. Alles wat daarna kwam ging langs me heen en ik zei dat ik me niks kon voorstellen bij samenwonen. Hij bevestigde dat en zei dat het vermoedelijk geen goed idee zou zijn. We gingen erop verder, over hoe verschillend we waren. Hij is ambitieus, erg druk, voortdurend bezig en barst van de energie. Ik heb van dat alles veel minder, ben rustig en geen grote prater. Die avond hebben we er lang over gesproken: is er een toekomst voor ons samen? Zitten we elkaar niet in de weg?”

Eindconclusie

“Het luchtte op om erover te praten, zelfs met de eindconclusie: wij zijn waarschijnlijk beter af als vrienden. Er was geen ruzie, Jeffrey is ook gebleven, maar we voelden allebei dat het klaar was. We hadden nog wel wat dingen samen gepland staan en die zouden we gewoon gaan doen. Waarom niet, we bleven toch vrienden? We zijn nog een paar keer naar de bios geweest en naar concerten, en die avondjes eindigden altijd samen in bed. Eigenlijk was dat de enige plaats waar ik Jeffrey miste toen het over was.”

Afstand

“Hij ging er best luchtig mee om, dus ik dacht dat hij ook oké was met enkel seks. Totdat hij me voor een keuze stelde: óf verder met onze relatie óf ook geen seks meer. Heel jammer, vond ik, maar ik begreep het. Hij hoopte kennelijk toch op meer en ik had dat niet. Ik genoot van de seks en was blij dat hij de volgende dag wegging. We namen afstand van elkaar om echt los te komen, maar dat afstand nemen lukt hem niet. Hij blijft appen en bellen – met lullige smoesjes om contact te hebben. Ik heb het door en dat irriteert me vreselijk. Ik kan ook niks op Instagram of Facebook zetten of hij reageert. Het lijkt of hij me voortdurend in het oog houdt. Dat vind ik ongemakkelijk, ik reageer er niet op. Ik heb al eens overwogen om zijn nummer te blokkeren, maar dat is me te drastisch.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik blow te veel omdat ik me rot voel’

Stalker

“Ik merk dat ik er paranoïde van word. Zijn auto heb ik ook al een paar keer in mijn straat gezien. Het is al twee keer gebeurd dat ik op de bank zat en ik hem langzaam voorbij zag rijden. Ik keek hem recht in z’n gezicht! Ik heb het gevoel alsof hij elk moment weer ‘toevallig’ voor me kan staan en ik heb zelfs een droom gehad waarin hij me achtervolgde. Ik vind het onrustig en een beetje eng worden. Ik snap het niet, we hebben dit samen besloten en stonden er toch beiden achter?! Mijn beste vriendin neemt het voor hem op en zegt dat ik hem niet moet afschilderen als een stalker. Dat doe ik niet, maar ik krijg het er wel benauwd van.”

Dit artikel komt uit Flair 10-2021, de editie die t/m 16 maart in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Pexels