Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Ik botste tegen een auto met daarin een te leuke man’

Opgebiecht: ‘Ik botste tegen een auto met daarin een te leuke man’

Opgebiecht: ‘Ik botste tegen een auto met daarin een te leuke man’

Bente (34): “Een paar weken geleden heb ik een botsing veroorzaakt. Ik had niet door dat de weg zo glad was. Ik remde, maar gleed door en veroorzaakte een botsing met de auto voor me. Verschrikkelijk, mijn hart zat in m’n keel. Er stapte een man uit die auto die woedend leek. Totdat we elkaar van dichtbij zagen en hij helemaal inbond… Was dit liefde op het eerste gezicht?”

Ongeluk

“Ik had het niet kunnen voorkomen. Ik trapte op mijn rem, maar ik had geen grip op de weg, dus dat hielp niks. Mijn auto gleed door totdat hij bij het stoplicht tot stilstand kwam tegen de auto voor me. Met een doffe klap raakte ik mijn voorganger. Helaas voor mij: die auto zag er duur uit en dat kan ik van mijn oude Polootje niet zeggen. Ik stapte uit en voelde mijn hart tekeergaan. Dit was mijn eerste ongeluk, ik kreeg tranen in mijn ogen. Uit de auto voor me stapte een man, hij liep naar de achterkant van zijn auto om de schade te bekijken. Ook maakte hij een beweging met z’n arm waaruit bleek dat hij boos was. Toen kwam hij driftig mijn kant op lopen, maar ik zag zijn blik veranderen. ‘Gaat het?’, vroeg hij en ik keek in de blauwste ogen ooit.”

Leugen

“Wat een man – knap en strak in het pak, en op sportschoenen! Ik stamelde iets van: ‘Nee, ja, sorry…’ Hij vroeg of mijn auto nog reed. Daarop stelde hij voor naar de benzinepomp iets verderop te rijden, om het schadeformulier in te vullen. Geen idee hoe dat moest, maar we moesten inderdaad weg voor dat stoplicht. Bij de benzinepomp wees hij op de stoel naast hem. Ik stapte in, hij stapte uit om koffie te halen. ‘Hier, tegen de schrik,’ zei hij. Aardig! Samen vulden we het schadeformulier in. Hij was relaxed, stelde zich voor als Jurriaan en was heel behulpzaam.”

‘Dat ik een relatie heb, vertelde ik niet. Terwijl ik daarover nog nooit heb gelogen’

“Toen alles was ingevuld, wilde ik de koffie terugbetalen, want ik was tenslotte de schuldige. Hij wilde er niks van weten en zei: ‘Doe jij volgende keer de wijn maar.’ Huh? Kennelijk keek ik hem vragend aan, waarop hij zei: ‘Soms gebeuren dingen met een reden.’ Dat kon toch niet, dat hij hetzelfde voelde?! Waarom zou hij op mij vallen? Ik zag er niet uit, stond net nog te huilen op straat en was zo zenuwachtig dat ik niet eens uit mijn woorden kwam. ‘Of ben je getrouwd?’ vroeg hij, waarop ik zei dat ik single was en dat die wijn een goed idee was. Dat ik al vier jaar een relatie heb, vertelde ik niet – terwijl ik daarover nog nooit heb gelogen! Ik schrok er zelf van.”

Date

“Hij gaf me zijn kaartje en zei dat hij door moest. ‘Ben je in voor een date?’ vroeg hij, en ik knikte lachend ja. We spraken af later contact te hebben. Ik ben toen naar mijn garage gereden, waar ik mijn auto heb achtergelaten en met een leenwagen verder kon. Toen ik die avond thuiskwam, liep Jan – mijn vriend – naar buiten. Ik had hem al verteld wat er was gebeurd. Hij was bezorgd en informeerde of ik geen nekpijn had of zo. We liepen naar binnen toen hij me vroeg: ‘Hopelijk was die man geen bullebak?’ Ik dacht: je moest eens weten, terwijl ik antwoordde dat hij ‘gelukkig een geschikte vent’ was. Die avond belde Jurriaan. Ik wist meteen dat hij het was, hij vroeg me of ik al over de schrik heen kwam en hoe het bij de garage was gegaan.”

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Onze dochters denken dat de kat is weggelopen’

Geluk bij een ongeluk

“Het was een leuk gesprek en ik had geluk dat Jan er niet was, want we hebben zeker een halfuur gesproken. Jurriaan stelde voor dat ik hem over een paar weken zou bellen voor onze afspraak. Ik beloofde dat te doen, zo kon ik er even over nadenken. Het is vast niet verstandig, toch doe ik het. Sinds die botsing zit hij in mijn hoofd, maar ik kan niet inschatten of Jurriaan serieus is of op zoek naar avontuur. Ik heb het idee dat het liefde op het eerste gezicht was, van beide kanten. Misschien is hij de liefde van mijn leven? Natuurlijk zet ik mijn relatie met Jan niet zomaar op het spel, daarom ga ik stiekem naar die afspraak. Ik herken mezelf niet, ik heb nog nooit iets verborgen gehouden voor Jan, maar misschien is dit echt een geluk bij een ongeluk…”

Dit artikel komt uit Flair 12-2021, de editie die t/m 30 maart in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Unsplash