Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit is waarom je tegelijkertijd met je partner naar bed zou moeten gaan

Dit is waarom je tegelijkertijd met je partner naar bed zou moeten gaan

Dit is waarom je tegelijkertijd met je partner naar bed zou moeten gaan

Ga jij op hetzelfde tijdstip als je partner naar bed? Of zit de ene nog beneden te Netflixen terwijl de ander al uren slaapt? Wanneer je meer het tweede herkent, is het de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Naast dat het een stuk gezelliger is, is het namelijk ook beter voor je relatie én seksleven om samen naar bed te gaan.

Meer verbondenheid

Uit het Amerikaanse Gottman Institute onderzoek blijkt dat stellen die op hetzelfde tijdstip naar bed gaan een betere band hebben. Tijdens het onderzoek zijn 289 Amerikaanse volwassenen in gehuwde of samenwonende relaties gevraagd hoe zij normaliter hun nachtelijke routines doorbrengen. En daaruit blijkt dat stellen die samen naar bed gaan, zelfs als koppels verschillende activiteiten uitvoeren, meer verbondenheid met hun liefdespartner ervaren.

Meer intimiteit

Overeenkomende bedritmes leiden tot meer fysieke en emotionele intimiteit. Met als gevolg een hogere tevredenheid over relaties en automatisch ook meer tevredenheid over het seksleven. Activiteiten die het goed doen voor het slapengaan zijn samen een serie kijken, een goed gesprek voeren of seks. Volgens klinisch psycholoog en slaapmedicatie-specialist Wendy Troxel is samen naar bed gaan het meest dierbare en belangrijkste deel van de dag. “Deze tijd is bedoeld om te knuffelen en om te praten over je relatie, toekomstplannen, werk, school of gewoon simpelweg te kletsen.”

Lees ook:
Tessa: ‘Ik ben zonder overdrijven 2,5 uur bezig met mijn jongens naar bed brengen. Vreselijk’

Verbondenheid

Daarnaast toont het onderzoek aan dat koppels die na de seks met elkaar praten en knuffelen, meer positieve gevoelens voor elkaar ontwikkelen. Deze gevoelens worden gelinkt aan verbondenheid, vertrouwen en tevredenheid over de relatie. Feitje: samen naar bed gaan betekent voor veel vrouwen dat ze de volgende dag alle interacties met anderen positiever bekijken. Voor mannen is een goede nachtrust al meer dan voldoende.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Libelle | beeld: GettyImages