Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Volgens onderzoekers zijn dít de redenen waarom koppels na een tijdje minder seks hebben

Volgens onderzoekers zijn dít de redenen waarom koppels na een tijdje minder seks hebben

Volgens onderzoekers zijn dít de redenen waarom koppels na een tijdje minder seks hebben

Waar koppels in het begin van hun relatie niet van elkaar af kunnen blijven, wordt de hoeveelheid seks na verloop van tijd toch – bijna altijd – minder. Maar waarom eigenlijk?

De Britse online doktersservice DrEd besloot het uit te zoeken en ondervroeg duizend mannen én vrouwen, afkomstig uit Europa en de Verenigde Staten. De deelnemers vielen in verschillende leeftijdscategorieën en er werden mensen met verschillende geaardheden ondervraagd.

Lees ook:
Eh, wat? Of je je bed opmaakt zegt blijkbaar iets over je seksleven

Verschillende redenen

De belangrijkste reden waarom koppels naarmate van tijd minder seks hebben? Maar liefst 71,5 procent geeft hun vermoeidheid de schuld. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze het vaak (te) druk hebben, voornamelijk op hun werk. Een verrassendere uitkomst van het onderzoek is dat 12,8 procent van de respondenten aangeeft minder zin te hebben in seks vanwege pijnklachten. Niet alleen pijn tijdens het vrijen speelt hierbij een rol, maar ook klachten als rugpijn. Tot slot zegt 9,1 procent van de deelnemers liever te masturberen dan seks te hebben met hun partner, ‘omdat de kans op een orgasme dan groter is’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock