Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Onderzoek: Het sexleven van Nederlandse moeders

Onderzoek: Het sexleven van Nederlandse moeders

Fabulous Mama hield onlangs een groot sex-onderzoek, waar we al eerder interessante feitjes over publiceerden. Bijna 700 Nederlandse mama’s vertelden openlijk over hun favoriete standje, orgasmes en geheime sexwensen. Lees snel verder!

Zelfbevrediging

Het blijft een taboe-onderwerp, maar heel veel vrouwen doen het. Het onderzoek van bevestigt dit: de meeste moeders masturberen één tot vier keer per maand (45 procent). 6 procent doet het zelfs meer dan 16 keer per maand! 27 procent van de vrouwen doet daarentegen helemaal niet aan zelfbevrediging.

Ter vergelijking: de meeste mannen masturberen vijf tot acht keer per maand. 20 procent doet het één tot vier keer per maand en 15 procent meer dan 16 keer. Dat mannen meer masturberen dan vrouwen, is niet zo verrassend. Wel opvallend: 18 procent van de mannen doet het nooit!

Orgasme bereiken

Wat vinden vrouwen de lekkerste manier om een orgasme te bereiken? Orale bevrediging staat met stip op nummer één, zo blijkt uit het onderzoek. Bekijk hieronder de top 5 van zowel mannen als vrouwen:

Vrouwen
1. Oraal
2. Met zijn vingers
3. Bovenop hem zittend
4. Met de Tarzan
5. Op z’n hondjes

Mannen
1. Oraal
2. Gewoon neuken
3. Tegelijk
4. Op z’n hondjes
5. Zo lang mogelijk uitstellen

Klaarkomen is echter niet voor elke vrouw vanzelfsprekend. Slechts 23 procent van de vrouwen krijgt altijd een orgasme. Bij 42 procent gebeurt het meestal en bij 10 procent de helft van de tijd. 4 procent bereikt helaas nooit een hoogtepunt.

Overigens vindt 37 procent van de vrouwen dat de sex mislukt is als haar partner geen orgasme heeft bereikt. Bij mannen ligt dit percentage op 42 procent. De nadruk ligt dus niet altijd op het orgasme tijdens een vrijpartij!

Praten over sex

Communiceren is heel belangrijk, ook tussen de lakens. Bijna de helft van de vrouwen praat ‘best wel’ met haar partner over sex. 18 procent doet dit zelfs uitgebreid. Niet alle vrouwen vinden het echter even makkelijk: 16 procent doet het wel, maar vindt het moeizaam. Slechts 1 procent doet dit echt niet.

Geheime sexwens

Net als mannen houden wij vrouwen ook wel van fantaseren. Het blad was benieuwd wat de geheime sexwens is van Nederlandse moeders. Op één staat sex met een vrouw, op twee staat sex met twee mannen en op drie staat vreemdgaan.

Favoriete standje

Mannen en vrouwen blijken niet helemaal op één lijn te liggen qua standjes. De meeste vrouwen (30 procent) vrijen het liefst in de missionarishouding. Daarna is ‘op z’n hondjes’ favoriet (27 procent). Op de derde plek komt de vrouw bovenop (23 procent).

Mannen hebben echter een hele andere voorkeur. Slechts 6 procent vindt de missionarishouding het lekkerst. Op hun nummer één staat de vrouw bovenop (38 procent) en op z’n hondjes is het op één na favoriete standje van mannen (34 procent). Staand sexen komt op de derde plek (9 procent).

Overigens vinden bijna alle vrouwen ‘effe snel’ ook wel goed. Opvallend genoeg vindt slechts de helft van de mannen dit een goed idee.

Lees hier nog meer sexfeitjes over Nederlandse moeders!

Bron: Fabulous Mama